Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam dünyasına net mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müslümanlar, hem tüm insanlığın geleceği ve güvenliği hem de kendi huzur ve esenlikleri adına artık sorumluluk üstlenmeli." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 25.08.2021, 11:03 26.08.2021, 11:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam dünyasına net mesaj!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu 4. Genel Kurulu'na video mesaj yoluyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi

Genel Kurulun başarılı bir şekilde geçmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının çeşitli yerlerinden bizzat ya da çevrim içi bir şekilde Genel Kurul'a katılım gösteren gençlere seslendi.

İnsanlık tarihinin en çalkantılı süreçlerinden birine şahitlik edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürekli dünya gündemini meşgul eden terör faaliyetleri, güvenlik problemleri ve salgın rahatsızlıkların, özlenen huzur ortamının tam olarak sağlanmasına izin vermediğine dikkat çekti.

İnsanlığı tehdit eden sorunların, en çok da İslam coğrafyasında derin izler bıraktığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Afganistan’dan Suriye'ye geniş coğrafyada hastalıklarla, yoksullukla, göçlerle ve çatışmalarla boğuşan Müslümanlar, bir yandan da Batı toplumunda alevlenen kültürel ırkçılık ve İslam düşmanlığıyla mücadele etmek durumunda kalıyor. Neredeyse her gün, demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen ülkelerde, kılık-kıyafeti, başörtüsü ve inancı nedeniyle ayrımcılığa ve tacize maruz kalan bir kardeşimizi duyuyoruz. Yine ülkelerindeki istikrarsızlık yüzünden göç ederken denizde ya da çölde yaşamını yitiren mazlumların acısıyla yüreğimiz dağlanıyor. Bir yanda aşırı yoksulluğun, savaşın ve açlığın olduğu, diğer yanda ise sömürünün, sefahatin, lüksün hüküm sürdüğü adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi imkansızdır.”

"Kötü gidişatı uzaktan seyretme lüksümüz yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin her fırsatta ve zeminde "Dünya beşten büyüktür." diyerek küresel adaletsizliğe vurgu yaptığını hatırlatarak "Emr-i bil maruf ve nehy-i anil münker ile emredilmiş insanlar olarak, kötü gidişatı uzaktan seyretmek gibi hiçbirimizin lüksü yoktur. Müslümanlar, hem tüm insanlığın geleceği ve güvenliği adına hem de kendi huzur ve esenlikleri adına artık sorumluluk üstlenmeli, karşılaştıkları adaletsizlikler karşısında seslerini daha çok yükseltmelidir." açıklamasını yaptı.

Bunun, emperyalistler tarafından devamlı olarak harlanan fitne ateşini söndürmekten ve İslam kardeşliğini tesis etmekten geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepimiz, vahdet olmadan rahmet olamayacağını çok iyi biliyoruz. Aynı Peygamberin ümmeti olan, aynı mukaddes kitaba inanan, her gün 5 kere aynı kıbleye dönen gönüllere set çekilemeyeceğini de biliyoruz. Müslümana yakışan feraset ve basiretle hareket ederek emperyalistlerin bizleri içine çekmek istediği tuzaklara düşmememiz lazım." sözlerini kullandı.

"Adalet ve hak mücadelesinde, meşruiyetten ve hukuktan kesinlikle sapmamalıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkese, bu kutlu mücadelede özellikle de geleceğin teminatı olan Müslüman gençlere çok ciddi görevler düştüğünü hatırlatarak şu sözlerle açıklamasını tamamladı:

"Husumeti değil, muhabbeti, çatışmaları değil, ittifakları güçlendirmeliyiz. Kardeşliğimize verdiğimiz önem kadar Müslümanlığımızın olduğunu kesinlikle unutmamalıyız. Hem mazlumlar hem de kendimiz adına yürüttüğümüz adalet ve hak mücadelesinde, şiddete prim vermemeli, teröre bulaşmamalı, hukuk ve meşruiyetten kesinlikle sapmamalıyız. Mescide girdiğinde 'zikir halkası' yerine 'ilim halkasına' oturmayı seçen bir Peygamber'in ümmeti olarak; akademik ve ilmi çalışmalara öncelik vermeye devam etmeliyiz. Sizleri sosyal ve ticari hayatta, sporda, akademide ve siyasette daha aktif rollerde görmeyi bekliyoruz. Hiç kimsenin aramıza girmesine kültürel, mezhebi ve etnik farklılıklar üzerinden sizleri bölmesine izin vermemenizi bekliyorum. Sizlerin dua ve çabaları, gayretiyle ümmetin yarınlarının bugünlerinden daha müreffeh, daha iyi olacağına inanıyorum. Rabb'im hepimizin yardımcısı olsun diyorum. Ülkelerinize döndüğünüzde sizlerden, tüm vatandaşlarınıza, bilhassa genç kardeşlerime selamlarımı iletmenizi rica ediyorum."

Yorumlar (0)