Artan grip vakaları sonrası uzmandan "yarıyıl tatili" önerisi

Maske kullanımının azalması ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyonların arttığını kaydeden Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, ailelere uyarılarda bulundu. Şenyiğit, yarıyıl tatilinin daha erkene alınmasının uygun olacağını söyledi.

SAĞLIK 14.01.2023, 17:11 16.01.2023, 08:44 Hakan Öksüz
Artan grip vakaları sonrası uzmandan "yarıyıl tatili" önerisi

Kış aylarının gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyon vakalarında da artış görüldü. Boğaz ağrısı, halsizlik, ateş ve uzun süre devam eden öksürük gibi belirtilere işaret eden uzmanlar, uyarılarını tek tek sıralıyor. Özellikle sınıf ortamında bir arada bulunan çocuklar arasında yaygın olan gribal enfeksiyonların, ailelere de bulaştığını belirten uzmanlar, maske ve mesafe gibi tedbirlere dikkat çekiyor.

"Diğer gribal enfeksiyonlar, şu an koronavirüsün önünde"

Artan gribal enfeksiyonlara dair açıklamada bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, maske takılması önerisinde bulundu. Koronavirüs salgınının patlak vermesinin üzerinden 3 yılın geçtiğini vurgulayan Şenyiğit, "Şu an diğer gribal enfeksiyonlar daha ön planda. Bazı hocalarımızın 'maske, vücut direncini düşürüyor' şeklinde beyanları oldu. Bu açıklamalar, maskenin yanlış tercih olduğu anlamını taşımaz. Bulaşıcılığı en aza indirmek için o dönem maske gerekliydi, bugün de gereklidir." ifadelerini kullandı.

"Yarıyıl tatilinin 1-2 hafta öne alınması doğru karar olur"

Gribal enfeksiyonların ekim ayından bu yana tırmanışta olduğuna vurgu yapan Şenyiğit, "Maskeyi bıraktığımız için virüs dolaşımı arttı. Grip vakalarının bu şekilde seyretmesi durumunda risk artacak. Bu durumda yarıyıl tatilinin 1-2 hafta öne alınması doğru karar olacaktır. Okula giden çocuklar, istemeden de olsa virüsü eve taşıyor. Virüsün yayılımı bu şekilde artıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Yorumlar (0)