Otobüs ehliyetinde yaş sınırı değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre büyük otobüs kullanacak sürücülerde azami ehliyet yaş şartı değiştirildi. İstihdama katkı sağlayacak düzenleme sayesinde şoför açığının da kapatılacağı bildirildi. İşte detaylar...

YAŞAM 14.01.2023, 17:37 16.01.2023, 09:21 Hakan Öksüz
Otobüs ehliyetinde yaş sınırı değişti

Gençlerin istihdamına katkı sağlamak için yürütülen bir çalışma daha sonra erdi. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile birlikte büyük otobüs kullanacak sürücülerde azami ehliyet yaş sınırı değişti. 26 olan ehliyet yaş sınırı, şoför açığının kapatılmasını sağlayacak düzenleme kapsamında 24'e düşürüldü.

Yanlarında rehber köpek bulunması koşuluyla görme engelli yolcuların da otobüslerde bulundurulabileceği kaydedildi. Öte yandan diyaliz merkezlerinde tedavilerine devam eden engeller kişiler ile velilerini taşıyan firmaların yetki belgesi almasına kolaylık getirildi. Yolcu taşımacılığında 12 olan asgari taşıt yaş şartı, 15'e yükseltildi.

Yetki belgelerinin iptali yerine "geçici faaliyet durdurma" uygulanacak

Yolcu acenteliği hizmeti verenlerin, 10 yerine 20 firmaya hizmet verebilecekleri kaydedildi. Yolcu taşımacılığındai ilave sefer bildirimleri ile ilgili de kolaylaştırıcı düzenlemelere gidildi. Mesleki saygınlık kriterlerine erişemeyen firmaların yetki belgelerinin iptal edilmeyeceği, "geçici faaliyet durdurma" uygulamasının bunun yerini alacağı bildirildi. 

Yorumlar (0)