Adana'da görev yapan Mardinli doktordan hemşehrilerine aşı çağrısı

Adana'da çalışan Mardinli Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurettin Özdener, sıcak havalarda salgınla mücadele konusunda yaşadıkları problemlere dikkat çekerek aşı karşıtlığı yapanlara tepki gösterdi. Öte yandan Dr. Özdener, hemşehrilerini aşı olmaya davet etti.

SAĞLIK 23.08.2021, 17:39 24.08.2021, 09:53
Adana'da görev yapan Mardinli doktordan hemşehrilerine aşı çağrısı

Adana'da çalışan ve Kovid-19 ile mücadelede ön safta yer alan sağlık çalışanlarının, vaka sayılarındaki artış sebebiyle nefes alamayacak hale geldiklerini ifade eden Dr. Nurettin Özdener, bir video çekerek aşı karşıtlarına ve Güneydoğulu hemşehrilerine seslendi.

“Lütfen aşı olun”

Dr. Nurettin Özdener, videoda şu sözlere yer verdi:

“Adana'da sıcaklık şu an 40 derece gösteriyor. Bunu bize yaşatıyorsunuz ya dostlar, ne diyelim. Aşınızı olun lütfen. İlla yasak konulmasına gerek yok. Birkaç gün nefes alalım. Terden sırılsıklam olduk. Güneydoğulu bütün hemşehrilerim, aşınızı olun lütfen. Türkiye haritasında Batı yavaş yavaş mavileşiyor. Kısırlık yaparsa doğuda, güneyde, batıda her yerde yapar. Kısırlık yapsa sadece Güneydoğu'da yapmaz ki. Yalnızca Adıyaman’ı, Diyarbakır’ı, Mardin’i almaz ki. 70 yaşına gelmiş bir teyzenin kısırlık yapıyor iddiasını ortaya atıp aşı olmamasına ne diyebiliriz." 

Dr. Özdener, "Haydi, lütfen hep birlikte aşıya” şeklinde çağrı yaparak herkesi aşı olmaya davet etti.

Yorumlar (0)