Futbol galibiyetleri bebek doğum oranını artırıyor

Futbol maçları sonrası yaşanan coşku bebek doğum oranlarında artışa neden oluyor. Günümüzde fırsata dönüştürülen bu durum, sosyolojide “bebek patlaması” olarak geçiyor. Takımlar, bu bilimsel olgu sayesinde bebek kıyafeti pazarlama stratejileri oluştururken, nüfusu azalan ülkeler “nüfus politikaları” tasarlıyor.

ÖZEL HABER 05.12.2019, 12:24 05.12.2019, 13:02
Futbol galibiyetleri bebek doğum oranını artırıyor

İkinci dünya savaşından sonra sosyolojik olgu olarak ortaya atılan “bebek patlaması” günümüzde birçok alanda “tersine sosyoloji”, “toplum 5.0” gibi kavramlarla farklı alanlarda işleniyor ve insan yaşamına uygulanıyor. Savaş ertesi durumu olarak ortaya atılan “bebek patlaması” olgusu, günümüzde futbolun da içine girmiş durumda. Futbol coşkusu aslında cinsel ilişkiyle doğru orantılı. Önemli futbol maçı galibiyetlerinden mutlu olan çiftler soluğu cinsel ilişkide alıyor ve bu da maçlardan 9 ay sonra bebek doğumunda yüksek artışlara neden oluyor.

Iniesta Nesli

2009 UEFA Şampiyonlar Ligi finali Chelsea ile Barcelona arasında gerçekleşmiş, maçın son dakikalarında Andres Iniesta’nın Chelsea ağlarını sarsmasıyla maçı Barcelona kazanmıştı. Barcelona taraftarları öyle sevinmişti ki, maçın 9 ay sonrasına denk gelen Şubat ayında, önceki yılların ortalamasına göre bebek doğumunda yüzde 16 daha fazla bebek doğumu gerçekleşti. 2010 Şubat ayında doğan bebekler ilgili akademik makalelerde “Iniesta Kuşağı” olarak geçiyor.

Pazarlama konusu oluyor: AS Roma


"9 aya bu üründen epeyce satışımız olabilir"

İtalya’nın Roma takımı, İspanyol rakibi Barcelona’yı 3-0 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yükselmişti. Roma, bu maç sonucundaki galibiyet ile bebek kıyafeti pazarlama stratejisi oluşturdu. Roma yönetiminin kurduğu bu pazarlama stratejisi ile büyük bir kazanç sağladı. Maçtan 9 ay sonra bebek kıyafetinde satış patlaması yaşandı.

Rusya azalan nüfus sorunun çözümünü “2018 Dünya Kupası” politikasıyla aradı

Futbol sevinçlerinin bebek doğum oranlarında pozitif bir etkiye sahip olduğu demografi çalışmaları ekseninde kestirilen bir olgu. Rusya, 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yaptı. Rusya’daki nüfus uzmanları, ülkede düzenlenen Dünya Kupası’yla doğum oranlarını arttırmayı hedefledi ve bu konuda politikalar geliştirdi. Rusya’da önceki yıllara göre doğum oranında artış gerçekleşti. Şu an Rusya’da da “Dünya Kupası nesli” tabiri kaynaklarda yerini buluyor.

İngiltere: 1966 Dünya Kupası

1966 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan İngiltere’de de doğum oranlarında artış yaşandı.

Almanya: 2006 Avrupa Kupası

2006 yılında Avrupa Kupasının kazanılması Almanları mutlu etti. Bu sayede, Almanya’nın doğum oranlarında yüzde 15 artış gerçekleşti.

Son düdüğün ardında duyulan başka heyecan

Doğum uzmanı Rolf Cliche, Alman medyasına "Çoğu kişide, maçlar sırasında duyulan heyecan devam etti ve son düdüğün ardından bu heyecanı başka şekillerde ifade ettiler" açıklamasında bulunmuştu.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (0)