Yunan Başbakanı Türkiye'ye attı!

Türkiye ile Yunanistan arasındaki sıkıntılarla ilgili açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Türkiye ile ilişkilerdeki zorluklar iyi niyet olduğunda aşılabilir" dedi. Miçotakis açıklamasında, "Türkiye'den kaynaklanan" ifadesini kullandı.

DÜNYA 05.12.2019, 13:01
Yunan Başbakanı Türkiye'ye attı!

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde zorluklar bulunduğunu söyleyen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, esas Türkiye'nin iyi niyet beklentisine rağmen "bu zorlukların iyi niyetle aşılabileceğini" savundu.

NATO liderleri toplantısı için İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin Yunan basınına değerlendirme yaptı.

"Türkiye'den kaynaklanan" ifadesini kullandı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Son dönemde Türkiye’nin hareketlerinden kaynaklanan tüm meseleleri masaya yatırdığını" ifade ederek, "Bunlarla ilgili farklılıklar kaydedildi. İki taraf, savunma bakanlıklarının güven artırıcı önlemlerle ilgili görüşmelerinin devam etmesi konusunda anlaştı." diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, görüşmeyle ilgili Yunan siyasi parti liderlerini bilgilendirmek üzere Dış Politika Yüksek Konseyi’nin acilen toplanması talimatını verdiğinin altını çizerek, "Yunan halkını temin ederim ki Türkiye ile ilişkilerde zorluklar vardı, halen var ve var olacak. Fakat iki tarafta da iyi niyet olduğunda bunlar aşılabilir." dedi.

Türkiye ve Libya arasında Akdeniz’de yetki alanları sınırlandırmasına ilişkin imzalanan anlaşmaya da değinen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, uluslararası hukuku ihlal eden (!) uluslararası anlaşmaların, NATO’nun iş birliği ilkesiyle bağdaşmadığını savundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Ülkemiz komşularından iyi komşuluk ilişkilerini ve bölgesel güvenliği tehlikeye sokan açıklama ve hareketlerden kaçınarak Yunanistan’ın egemenlik haklarına saygılı olmalarını bekliyor." şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)