Tepkilere dayanamadılar: Bir otomobil devi daha Rusya’dan çekiliyor

Moskova'da faaliyetlerine devam etmesi sebebiyle sert eleştiriler alan Fransız otomobil üreticisi Renault, Ukrayna’ya savaş açan Rusya'daki üretim faaliyetlerinin tamamını askıya aldı. Firmadan gelen açıklamada, "Bugün itibarıyla Renault Grubu'nun Moskova'daki üretim tesisindeki çalışmaları askıya alındı" sözlerine yer verildi.

OTOMOTİV 24.03.2022, 09:05 24.03.2022, 16:20
Tepkilere dayanamadılar: Bir otomobil devi daha Rusya’dan çekiliyor

Rusya-Ukrayna savaşından sonra Nissan, Toyota, Mazda ve Honda gibi otomobil üreticileri, Rusya’daki faaliyetlerini durdurdu. Fakat Renault başta olmak üzere bazı şirketler üretimlerine devam etti. Bu süre için büyük eleştirilerin hedefi olan Fransız otomobil devi, kararını yeniden gözden geçirmek durumunda kaldı.

Renault, Rusya’dan çekiliyor

Şirketten gelen açıklamada, Renault'un Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi firması olarak bilinen AvtoVAZ'daki yüzde 69'luk hissesine ilişkin bütün olası seçenekleri de değerlendirdiği kaydedildi. AvtoVAZ, Lada marka araçları üretiyor. Otomobil üretiminden elde ettiği gelirin yüzde 8'ini Rusya'dan sağlayan Renault, Rusya’daki faaliyetlerinin durdurulması neticesinde faaliyet kar marjını ise yüzde 4'ten yüzde 3'e şeklinde revize etti.

Öte yandan, Ukrayna Lideri Zelenskiy, video konferans yoluyla dün Fransa Parlamentosuna seslenmiş ve Fransız şirketleri Renault, Leroy Merlin ve Auchan’ın "Rusya'nın savaşının sponsoru" olmayı ve bu ülkeyi finanse etmeyi bırakması gerektiğini aktarmıştı.

Yorumlar (0)