Zelenskiy'den Rus vatandaşlarına çağrı: 'Rusya'yı terk edin'

Rusya'nın güvenliğini Ukrayna’nın hiçbir zaman hiçbir şekilde tehdit etmediğini söyleyen Zelenskiy, Rus vatandaşlarına çağrıda bulundu ve “Barışı isteyen Rusya vatandaşları, çocuklarınızı savaştan kurtarın. Savaş hakkındaki gerçekleri onlara anlatın. Vergilerinizi savaşa vermemek adına Rusya'yı terk edin." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 24.03.2022, 08:19 25.03.2022, 09:20
Zelenskiy'den Rus vatandaşlarına çağrı: 'Rusya'yı terk edin'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, savaşı durdurmaları yönünde dünya kamuoyuna çağrıda bulundu. 

“Rusya’nın güvenliğini tehdit etmedik”

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşının 29. gününde sosyal medya hesapları üzerinden görüntülü bir mesajla ulusa seslenen Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna'ya acımasız bir şekilde açtığı savaşta bir ayı geride bıraktıklarını aktardı. Zelensky, "Rusya’nın güvenliğini Ukrayna, hiçbir zaman tehdit etmedi. Şimdi dahi, sizin topraklarınıza değil, kendi topraklarımızdaki insanımıza barışı getirmek için her şeyi yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Rus vatandaşlarına çağrı: “Rusya’yı terk edin”

Rusya vatandaşlarına da çağrıda bulunan Zelenskiy, devletlerinin politikasından iğrenen çok insanın aralarında bulunduğundan emin olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Çoğunuzun TV kanallarında gördükleri şeylerden bıktığından eminim. Propagandacıların maaşları vergilerinizden ödeniyor. Ruslar daha da yoksullaşıyor. Hükümetinizin, her geçen gün sizi biraz daha yoksullaştırmak, kontrol etmek, savaşa ölmeye göndermek ve dünyadan izole etmek için vergi alması aptalca değil mi? Bu sebeple, barışı isteyen Rusya vatandaşları, çocuklarınızı savaştan kurtarın. Savaş hakkındaki gerçekleri onlara anlatın. Vergilerinizi savaşa vermemek adına Rusya'yı terk edin." 

“Rusya için Ukrayna, yalnızca bir başlangıç”

Rusya'nın savaşının yalnızca Ukrayna'ya karşı bir savaştan ibaret olmadığına vurgu yapan Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Bu oldukça geniş. Rusya özgürlüğe karşı bir savaşa girişti. Ukrayna, Rusya için yalnızca bir başlangıç. Rusya, dünyadaki ve Avrupa'daki bütün insanların özgürlüğünü almak istiyor. Yalnızca vahşi ve kaba gücün önemli olduğunu, bizi ve insanları insan yapan şeylerin önemli olmadığını ortaya koymaya çalışıyor."

“Tüm dünya savaşı durdurmalı”

Dünya kamuoyuna da çağrı yapan Zelenskiy, "Herkes Rusya'yı durdurmalı, dünya, savaşı durdurmalı. Ukrayna'yı destekleyen herkese minnettarım fakat savaş devam ediyor. Sivillere karşı terör sürüyor. Bir ay oldu. Bu oldukça uzun. Ukraynalıların ve dünyadaki bütün özgür insanların kalbi kırılıyor. Bu sebeple savaşa karşı çıkmanızı sizlerden istiyorum." dedi.

Yorumlar (0)