Lamborghini'nin '1' adet ürettiği SC20 modeli tanıtıldı!

V12 motoruna sahip muhteşem bir araba olan Lamborghini Aventador, son 9 yıldan bu yana çok fazla türevle kullanıcıların beğenisine sunuldu. Şimdi ise otomobilin geliştirilmiş yeni bir türevi daha lanse edildi. Söz konusu model de, bundan 8 yıl önce yalnızca 1 adet üretilmiş olan Aventador J'nin devamı niteliğindeki 'SC20' modeli oldu.

OTOMOTİV 17.12.2020, 01:09 17.12.2020, 01:24
Lamborghini'nin '1' adet ürettiği SC20 modeli tanıtıldı!

Lamborghini'nin 'Squadra Corse' adlı bölümü tarafından geliştirilen 'SC12' isimli daha önceki coupe model, trafiğe çıkabilme özelliğine sahip değildi. Söz konusu, yalnızca yarış pistlerine özel olarak üretilmişti. Ancak SC20 modeli, tuhaf bir biçimde trafiğe çıkabilen bir model olarak karşımıza çıkıyor. 

Aventador J'ye ilave olarak 'SC18 Alston' isimli modelin de devamı niteliğinde tanımlayabileceğimiz SC20, 6,5 litrelik atmosferik V12 motorunu kullanan ve bu motordan 770 hp güç ile birlikte 720 Nm tork üretebilme kabiliyetine sahip olan bir model. Söz konusu değerlerin de Aventador'un en gelişmiş sürümlerinden SVJ ile aynı olduğu açıkça görülüyor.



Kimin satın aldığı şu an için bilinmiyor

İç mekanında çok yoğun biçimde Alcantara malzeme ihtiva eden, tasarımı da oldukça agresif olan 'aşırı hız yapan' gövde tipindeki SC20'nin inovasyonu sırasında Aventador J'ye ek olarak Diablo VT Roadster, Veneno Roadster ve Gallardo bazlı Concept S modellerinden bir hayli fazla ilham alındığı da kaydediliyor. Yalnızca 1 adet üretilen bu otomobilin fiyatı ve satın alan kişi ise şu an için belli değil. 

'SC18' modeli de 1 adet üretilmiş ve 7 milyon dolardan (55 milyon lira) alıcı bulmuştu.











Yorumlar (0)