İkinci el otomobilde bayram hareketliliği

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala ikinci el araçlara olan talep arttı. Galerici esnafı ise ilginin bayram tatiline yaklaşıldıkça daha da artacağını tahmin ediyor.

OTOMOTİV 25.04.2022, 22:14
İkinci el otomobilde bayram hareketliliği

Her sene olduğu gibi Ramazan Bayramı yaklaştığı için tatil hazırlığı yapan yurttaşlar, ikinci el otomobillere yönelim gösterdi. Galerici esnafı yoğun bir ilgi olduğunu söylerken, bayram yaklaştıkça bu ilginin daha da artacağı tahmin ediliyor. Bayramın yaklaşması ve ilginin artması sebebiyle araç fiyatları da arttı. Galericiler geçtiğimiz mart ayına kıyasla fiyatların yüzde 5 oranında arttığını ifade etti. 

"Tatil için araba şart"

Bayramın yaklaşması sebebiyle piyasanın hareketlendiğini belirten oto galerici Yılmaz Kebapçı, “Bayram sayesinde bir hareketlilik söz konusu. İlgi arttığı için fiyatlar da yüzde 5 kadar arttı. Bayram tatilinin ardından da fiyatların artmaya devam etmesini öngörüyoruz. Bayrama hazır olduğumuzu söyleyebilirim. Bence otomobil almanın tam sırası. Tatil için araba şart." diye konuştu. 

"Araba almanın tam zamanı"

Bayramda şehir dışına gitmek isteyen yurttaşların ikinci el araçlara yöneldiğini dile getiren oto galerici Yavuz Çifçi ise “Her sene bu dönemlerde insanlar ya yeni araba alır ya da arabalarını değiştirir. Pandemi etkisini yitirdi, insanlar rahat bir şekilde seyahat edebilecek. Araba almanın tam zamanı. Bayram sonrasında da fiyatlar artacaktır." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)