Ford binlerce işçisini çıkarıyor: “Mali yapısı rekabetçi değil”

Ford büyük bir yoğunluğunu Kuzey Amerika’dan olmak üzere binlerce çalışanını için karar verdi. İşten çıkarma işlemleri için adım atan otomobil devi Ford, ilk olarak Hindistan, Kanada ve ABD’den başlayacak.

OTOMOTİV 23.08.2022, 10:58 23.08.2022, 17:20
Ford binlerce işçisini çıkarıyor: “Mali yapısı rekabetçi değil”

Bütün dünyada adını duyurmuş olan büyük otomobil üreticisi Ford, 3 bin çalışanını işten çıkaracak. Yoğunluğunun Kuzey Amerika’dan olacağı işçi çıkarma adımı küresel çapta birçok kişiyi etkileyecek. Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford ve Üst Yöneticisi Jim Farley konu işe ilgili olarak çalışanlarına ortak bir e-posta yolladı.

Rekabetçi alana girmek istiyorlar

Çalışanlara gönderilen e-posta içerisinde, firmanın maliyet işleyişinin yeni ve geleneksel rakiplerin karşısında rekabetçi bir durumda olmadığını ifade etti.

Ford’un farklı teknolojileri benimsediği ve çalışma şeklinde değişikliğe gittiğine değinilerek, kaynakların da tekrar düzenlendiği belirtildi.

Ford ve Farley’in yolladığı e-postanın içerisinde, “İleri dönemleri kolaylıkla inşa etmek, yüzyılı geçkin bir zamandır faaliyet içerisinde olduğumuz yolun neredeyse bütün doğrultusunu değiştirmeye ve tekrar şekillendirme mecburdur.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklama yapıldı, hisseler düşüş yaşadı

Global çapta 3 bin çalışanın görevine son verileceği dile getirilerek, işten çıkarmaların büyük bir yoğunluğunun Hindistan, Kanada ve ABD’de gerçekleşeceği ifade edildi.

Firmanın işten çıkarma adımı atmasının sonrasında Ford’un New York borsası üzerinde işlem gören hisseleri yaklaşık olarak yüzde 5 oranında değer kaybı yaşadı.

Mart ayında açıklamada bulunan Ford, 2026 yılına kadar senede 2 milyondan daha fazla elektrikli araç çıkarmayı hedeflediğini ve elektrikli araç üretimi için çalışmaları hızlandırmak adına operasyonlarını “Ford Blue ve “Ford Model e” olarak ikiye ayırdığını dile getirmişti.

Yorumlar (0)