Twitter davasında yeni gelişme! Musk, o kişiden kanıt istiyor

Tesla’nın sahibi ve dünyanın en zengin isimlerinden bir tanesi olan Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter’ı satın almaktan vazgeçmişti. Bu olayın sonrasında ise hukuk süreçte yeni bir gelişme daha meydana geldi.

DÜNYA 23.08.2022, 11:20 23.08.2022, 16:15
Twitter davasında yeni gelişme! Musk, o kişiden kanıt istiyor

Twitter'ı toplamda 44 milyar dolara satın alacağını duyuran fakat kısa bir sürenin ardından “Firmanın sahte hesaplar ile ilgili tarafına gereken bilgiyi sağlamadığını” dile getirerek anlaşmadan geri çekilme kararı alan karar Tesla'nın sahibi Elon Musk, mahkeme öncesinde Twitter'ın kurucu ortaklarından olan Jack Dorsey’e çağrıda bulundu.

Musk’ın avukatlarından “Kanıt” talebi

Edinilen bilgilere göre, Musk'ın avukatları yeni bir talepte bulundu. Avukatlar Dorsey tarafından Musk'ın “sosyal medya platformunda görülen sahte hesaplar ile ilgili net bir bilgi aktarılmadığı” iddialarını desteklemesini talep ediyor. Söz konusu durum ile ilgili Dorsey'in kanıt sunması talep ediliyor.

“Musk değeri düşürecek” iddiası

Geçtiğimiz ay, Twitter tarafından Elon Musk'a dava açılmıştı. Firma, Musk'ın daha düşük fiyat vererek Twitter'ın değerini aşağıya çekme düşüncesi ile sahte hesapları öne sürdüğünü iddia ediyor.

Ekim ayında başlayacak olan dava sadece tarafların anlaşması durumunda düşebilecek.

Yorumlar (0)