Netflix’in mobil sürprizi: podcast seçeneği mi geliyor?

Orijinal dizi ve filmleriyle damga vuran Netflix, yeni bir seçenek üzerine test çalışmaları yapıyor. Uzun süren dizi bölümleri için Netflix, ‘podcast’ seçeneği üzerine çalışmalar yapıyor.

MEDYA 18.12.2020, 10:06
Netflix’in mobil sürprizi: podcast seçeneği mi geliyor?

Yayınladığı orijinal film ve dizileniyle her gün gündemdeki yerini koruyan Netflix, müşterileri için yeni bir seçeneğin testini gerçekleştiriyor. Yeni yayınlanan “The Queens’s Gambit” dizini altı buçuk saat kulaklıkta dinleme fikri, kulağa ne kadar hoş geliyor? İşte Netflix, akış içerikleri kapsamında uzun dizileri için ‘podcast’ seçeneğini sunmak için çalışmalara başladı.

Yalnızca mobil uygulamada yer alacak olan seçenek, şovun sadece sesinin dinlenmesine imkan tanıyor. Netflix, bu seçeneğin ne kadar ilgi göreceğini bilmese de, bunun için bir test çalışması yapacak. Aboneler, telefon uygulamasında dizi ya da filmi izlerken ‘video kapalı’ seçeneğine basacak ve sadece gösterimdeki projenin sesini duyacak. ;
 


 

Podcast test sonuçları, Netflix tarafından değerlendiriliyor


Netflix temsilcilerinden bir tanesinin Variety dergisine yaptığı açıklamaya göre, Netflix’in mobil uygulaması için yeni çalışmaları her zaman yaptığı ve testleri de geniş kapsamda değerlendirildiği belirtiliyor. İlk test raporu ise, Android Police tarafından edinildi.

Netflix ayrıca daha önce ‘Android’ için olan mobil uygulamasında, değişken bir hızlı Facebook simgesini eklemişti. Hollywood’dan da bu simgeye itiraz gelmişti. Ayrıca Netflix ‘shuffle play’ yani ‘ karışık çalma’ seçeneğini de, televizyon cihaz uygulamasında geliştirmişti.
 

Yorumlar (0)