Serenay Sarıkaya, kadınlar ve çocuklar için KADES’i önerdi 

Oyuncu Serenay Sarıkaya’nın takıntılı bir hayranı geçtiğimiz günlerde oyuncunun yardımcısını darp etmiş ve arabasına da zarar vermişti. Sarıkaya’nın aile üyeleri ve arkadaşlarına kadar ulaşan kişi hakkında oyuncu, Etiler karakoluna giderek suç duyurusunda bulunmuştu. Bu saldırının ardından taciz edildiği ve adım adım takip edildiğini sosyal medya hesabından duyuran Sarıkaya, kadınların ve çocukların böyle olaylar yaşadıklarında başvuracakları ilk nokta olan KADES’in kullanılmasını önerdi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bu uygulama ile bir tuşla istediğiniz yere polis çağırabiliyor ve bu şekilde şiddetin önüne geçebiliyorsunuz. 

MAGAZİN 26.01.2022, 08:03 27.01.2022, 09:30
Serenay Sarıkaya, kadınlar ve çocuklar için KADES’i önerdi 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya’nın başı bugünlerde saplantılı hayranıyla dertte. Evinin önüne gelen, kendisini, ailesini ve arkadaşlarını taciz eden, geçtiğimiz günlerde de yardımcısını darp edip arabasına zarar veren takıntılı erkek hakkında suç duyurusunda bulunan Sarıkaya, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. 

Etiler karakoluna giderek şikayette bulunmasının ardından hem basın mensuplarına hem de sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Sarıkaya, yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu ve saplantılı hayranının kendisini sürekli takip edip taciz ettiğini dile getirdi. Olayın ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kendisine yardımcı olan kadın komiserlere teşekkür eden oyuncu, KADES vurgusu yaptı. 

Sosyal medyadan duygularını paylaştı 

Sarıkaya’nın paylaşımları şu yöndeydi: “Basına yansıyan ve geride kalan son birkaç ay içinde bana, yakın çevreme ve iş arkadaşlarıma zarar verme eğiliminde olan, psikolojik baskı yapıp tehdit eden şahısla ilgili emniyet teşkilatımız olaya müdahale etmiş ve konu adli birimlere taşınmıştır. Bu süre zarfında sevdiklerimi koruyamadığım, kendimi çaresiz hissettiğim zamanlar oldu. Bu duygularla ne kadar kahrolduğumu tarif edemem. Oldukça üzgünüm. Bu ve benzeri durumları her gün pek çok kadının yaşadığını bilerek üzerimde sorumluluk hissettim ve bu mesajı yayınlamak istedim.” 



“KADES, tüm telefonlarda bulunması gereken bir uygulama” 

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimi görevlilerinden Komiser Züleyha Hanım, Komiser Betül Hanım ve Komiser Nurdan Hanım ile ekiplerine, bu süreci hassasiyetle yürüttükleri ve benim gibi pek çok kadını yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Kendileri gibi güçlü polis kadınların var olduğunu bilmek içimi rahatlattı. Nurdan Hanım bana KADES uygulamasından bahsetti. Tüm kadınların telefonunda bulunması gereken bu uygulama ile yakınınızda olan birimlere doğrudan haber verip hızlı müdahaleyi sağlayabiliyorsunuz. Siz de lütfen bu uygulamayı yükleyin.” 

KADES nedir? Ne işe yarar? 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bu uygulamanın uzun ismi “Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’dir”. Kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz ve benzeri kötü faaliyetleri engellemeye yöneliktir. Uygulamada bulunan bir tuşa basıldığında, en yakın kolluk kuvvetlerine ya da emniyet birimlerine sinyal gönderilerek ekiplerin belirlenen konuma ulaşması sağlanır. Uygulama sayesinde senede yüzlerce kadın ve çocuk, şiddet görmekten kurtarılmıştır. Resmi birimlere ait olan bu uygulama ücretsizdir. Uygulamayı verimli kullanmak için internet ve konum bilgilerinin açık olması gerekir. 

Yorumlar (0)