ABD Ticaret Bakanlığı, çip krizinin ne zaman çözüleceğini açıkladı 

ABD Ticaret Bakanlığı, çip sıkıntısından mağdur olan 150’den fazla şirketin katılımıyla bir anket gerçekleştirdi. Arz talep konusunda ciddi uyumsuzlukların sürdüğü görülen anket sonuçlarına göre çip krizinin çözümü en erken 6 ay sonra gerçekleştirilebilecek. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 26.01.2022, 08:26
ABD Ticaret Bakanlığı, çip krizinin ne zaman çözüleceğini açıkladı 

ABD Ticaret Bakanlığı, dünya genelindeki şirketlerin işleyişlerine etki edecek bir araştırmada bulundu. Çip krizi hakkında oluşturduğu anketle, bu sorundan mustarip olan 150’den fazla şirketten cevap toplayan bakanlık, krizin çözülmesi için en erken tarihi açıkladı. 



En erken 6 ay sonra çözülecek 

Arz talep dengesinde ciddi uyumsuzlukların olduğunun gözlemlenmesi üzerine bir hesap yapan uzmanlar, yarı iletken tedarik zincirinin riskleri hakkında soruların yer aldığı anketi değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeye göre çip krizinin çözülmesi için öngörülen en erken tarih, 2022 senesinin ikinci yarısı. 



Firmalar alarm veriyor 

Çip krizi dünya genelinde etkisini sürdürürken teknoloji, sanayi ve otomotiv gibi çeşitli sektörlerde üretim yapan firmalar alarm veriyor. Elektronik ve teknoloji fabrikalarında üretimin sınırlandırılmasıyla başlayan kriz şimdi de sanayi ve otomotiv sektöründe kısıtlamaya gidiyor. Tüm bunlar, yeni ürünlerin az sayıda üretilmesini ancak var olan ürünlerin fiyatına fahiş zamların yapılmasını beraberinde getiriyor. 

Yorumlar (0)