Organ nakli ile gündeme gelmişti: Ufuk Özkan taburcu edildi

Bir süredir karaciğer yetmezliği hastalığı ile mücadele eden ve tedavisi devam eden ünlü oyuncu Ufuk Özkan, hastaneden taburcu oldu. Organ nakli ihtimali ile gündeme gelen sevilen oyuncu, nakile ihtiyaç kalmadan hastalığının üstesinden geldi.

MAGAZİN 05.08.2023, 13:22 07.08.2023, 09:13
Organ nakli ile gündeme gelmişti: Ufuk Özkan taburcu edildi

Sağlık problemleri nedeni ile zor günler geçiren oyuncu Ufuk Özkan, şimdilerde oldukça mutlu. Karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 48 yaşındaki ünlü oyuncu, hastalığının üstesinden geldi ve hastaneden taburcu edildi.

Sevilen oyuncu Ufuk Özkan, hastanede 17 gündür devam eden tedavisinin ardından zorlu aşamayı atlattığını duyurdu.

‘‘Nakillik bir durum kalmadı’’

Ufuk Özkan'ın rahatsızlığına ilişkin açıklama yapan doktor Onur Yaprak, " 17 gün önce değerli sanatçımız (artık dostum) Ufuk Özkan'ı karaciğer yetmezliği şikayetiyle kliniğimize yatırmıştık. Bu süreç içinde Özkan’ın karaciğer değerleri geriledi. Çok şükür nakillik bir durum kalmadı. Kendisini çok sevdiği sertlere ve mesleğine devam edecek durumda taburcu ettik. Bu süre içinde arayan soran ve sevenleri Özkan’ı hiç yalnız bırakmadı. Bundan sonraki günlerini sağlık ile geçirmesini diliyorum" şeklinde açıklama yaptı.

Ufuk Özkan'ın geçtiğimiz günlerde karaciğer yetmezliği nedeni ile organ nakli başvurusu yaptığı medyaya yansımıştı.

‘‘Kapının önünden uzaklaşmayacağım’’

"Geniş Aile" dizisinde hayat verdiği "Cevahir" karakteri ile tanınan oyuncu Ufuk Özkan, geçtiğimiz haftalarda son durumunu takipçileriyle paylaşarak şöyle not düşmüştü:

"Son zamanlarda TV’de ve sosyal medya kanallarında gösterilen görüntüler geçen seneye ait. Karaciğerim ile alakalı amonyak zehirlenmesi geçirmiştim. Tabii abartılı şekilde diyet de yapıyordum. Şu an ikinci evre sirozum. Yarın sağlığım ile ilgili yeni tetkikler ve tahlillerden sonra gidişata ilişkin buradan bilgi paylaşacağım. Son durum bu şekildedir. Arayan, soran ve yazan herkes ile paylaşmak istedim. Kapının önünden uzaklaşmayacağım, sakın merak etmeyin. İyi ki varsınız…"

Yorumlar (0)