Gülşen'in duruşması geldi çattı! İşte davadan detaylar!

İmam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından önce tutuklanan, ardından serbest bırakılan şarkıcı Gülşen'in yargılandığı davanın duruşması, cuma günü görülecek. Gülşen'in avukatı Emek Emre, kırpılmış görüntüleri paylaşan Emre A. hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte davaya ilişkin detaylar...

MAGAZİN 19.10.2022, 16:15 20.10.2022, 16:53 Hakan Öksüz
Gülşen'in duruşması geldi çattı! İşte davadan detaylar!

Şarkıcı Gülşen, imam hatip liselilerle ilgili sahnede sarf ettiği sözler nedeniyle 25 Ağustos'ta tutuklanmıştı. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla tutuklanan Gülşen, daha sonra "konutta ayrılmama" ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Söz konusu karara itiraz eden avukat Emek Emre'nin dilekçesini inceleyen İstanbul 7.Ağır Ceza Mahkemesi, ünlü şarkıcının ev hapsini, "yurt dışına çıkmama" ve "perşembe günleri imza verme" koşuluyla kaldırmıştı.

Sahnede söylediği sözler yüzünden eleştiri oklarına hedef olan 46 yaşındaki şarkıcı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Daha önce verilen kararda Gülşen'in 21 Ekim Cuma günü mahkeme karşısına çıkacağı bildirilmişti. Ünlü popçunun dava duruşması geldi çattı. Gülşen'in cuma günü görülecek duruşması beklenmeye başlandı.

Avukat Emre: "Videonun başı ve sonu kırpıldı"

Ünlü şarkıcının avukatı Emek Emre, Gülşen'in suça konu olan sözleri hakkında bir talepte bulundu. Gülşen'in, bu sözleri kendi ekibinin üyelerinden olan Miraç Çelenk'e söylediğini kaydeden avukat, videonun başının ve sonunun kırpıldığını belirtti. Avukatı Emek Emre, videoyu kırpılmış halde TikTok platformunda yayınlayan Emre A.'nın tanık olarak dinlenmesini talep etti. 

Videoyu paylaşan Emre A. hakkında suç duyurusu!

Ünlü şarkıcıya karşı bir linç kampanyasının yürütüldüğünü kaydeden Emek Emre, "Video hedefine ulaşınca görüntüleri yayınlayan Emre A., hesabını kapattı." dedi. Videoyu paylaşan Emre A. hakkında suç duyurusunda bulunan avukat Emek Emre, mahkemeye sunduğu dilekçede, "Gülşen'in sorgusunun ilk duruşmada yapılması durumunda, davanın kalanında duruşmalardan vareste tutulmalı ve aleyhine uygulanan adli kontrol tedbirleri kaldırılmalı." ifadeleri yer aldı.

Vareste tutulmak: Duruşmalarda mahkeme salonunda hazır bulunma zorunluluğunun kaldırılması

Yorumlar (0)