Çin’den dünyayı tedirgin eden açıklama: Savaşa hazır olmalıyız

Çin Savunma Bakanı Vey Fıng Hı, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve sürekli teyakkuz halinde olmaları gerektiğini belirterek, “Ordumuz bu dönemde son derece donanımlı ve savaşa hazır olmalı. Ülkemizin toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve kalkınma çıkarlarını sonuna kadar savunmalıyız” dedi. 

DÜNYA 19.10.2022, 16:28
Çin’den dünyayı tedirgin eden açıklama: Savaşa hazır olmalıyız

Çin Komünist Partisi’nin 20’nci Ulusal Kongresi çerçevesinde gerçekleştirilen oturumda bir konuşma yapan Çin Savunma Bakanı Vey Fıng Hı, tüm dünyayı yakından ilgilendiren mesajlar verdi. Fıng Hı, Devlet Başkanı Şi Cinping’in ‘ordunun daha da güçlendirilmesi ve savaş kazanma kabiliyetinin artırılması’ yönünde talimat verdiğini ve bu doğrultuda çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. 

“Ülkemizin egemenliğini sonuna kadar savunmalıyız”

Çin Halk Cumhuriyeti’nin çıkarlarını korumak için her alanda mücadeleye hazır olduklarını belirten Vey Fıng Hı, “Ordumuz bu dönemde son derece donanımlı ve savaşa hazır olmalı. Ülkemizin toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve kalkınma çıkarlarını sonuna kadar savunmalıyız. Çin’in kazanımlarını korumak için her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

“Önümüzdeki 5 sene, ülkemizin kalkınması açısından kritik bir süreç olacak”

Genelkurmay Başkanı Li Zuo Çıng ise yaptığı konuşmada, gelecek 5 yılın önemine vurgu yaptı. Zuo Çıng, “Önümüzdeki 5 sene, ülkemizin kalkınması açısından oldukça kritik bir süreç olacak. Ordumuzun da bu süreçte rol alması, savaş gücünü daha da geliştirerek kalkınma hamlelerine stratejik destek sağlaması gerekiyor. Bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çin Halk Cumhuriyeti’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa, o yönde hamle yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)