Acun Ilıcalı kurallara isyan etti: “Kim çıkarmış?”

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, çalışanların mesai saatleri hakkında gerçekleştirdiği açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.

MAGAZİN 03.01.2023, 13:19 03.01.2023, 14:21
Acun Ilıcalı kurallara isyan etti: “Kim çıkarmış?”

Bir dernek açılışında açıklamalarda bulunan Acun Ilıcalı'nın çalışma şartlarına isyan etti. Yaz aylarında çalışmak ve sabah erken saatte kalkmak gibi hususlardan yakınan Ilıcalı’nın ifadeleri gündeme oturdu.

“Bir saat düzeni olmasına karşıyım”

Çalışma saatlerine ve şartların tepki gösteren Ilıcalı, "Benim düşünce olarak bir konuyu yapma mecburiyetine karşı bir antipatim bulunuyor. Biz sıra dışı bir kuruluşuz. Biz şirketimizde mesai saati bulunmuyor. Kimsenin çalışmak için bir ofise gitmesine de gerek yok. Bu şekilde bir beklenti de bulunmuyor.

Ben çalışan kişiler için herhangi bir saat düzeni verilmesine karşıyım. Eğer elime bir güç geçerse mesai saatlerini 10.30'dan itibaren başlatmayı planlıyoruz. Neden sabah bu derece erken saatlerde uyanılıyor anlamıyorum. Neden erken uyanılıyor? Neden her sabah 8’de trafik sıkışıyor?

İnsanlar biraz uyumalı. Niye mesailer 10.30 ya da 11.00'da başlatılmıyor? O 2 saat içerisinde dünya mı kurtuluyor? Aslında hep beraber çalışmazsak bir sorun yaşanmayacak.

Gün mü yetmiyor? Ben buna da inanmıyorum. Zaten dünya ile aramızda saat farkları bulunuyor. Her dakikaya yetişemiyoruz. Mesela biz yaz aylarında neden çalışıyoruz? Hava güzel, ne diye çalışıyoruz abi ya? Ben bunu anlayamıyorum. Bazı zorunluluklar bizim özel yaşantımızı elimizden almış durumda. Belirli kurallar bulunuyor, kim çıkarmış onu da bilmiyorum. Çok eski dönemlerden sert insanların kuralları bunlar. Biz neden temmuz ayında çalışıyoruz? Neden sabah kalkıyoruz?

Bunu kim çıkarmış bilmiyorum. Kim bizi sabahın erken saatlerinde işe gönderen? Birisi çıkmış ‘sabah işe gidilsin’ diye karar vermiş. Bizde o zamandan beri sabah işe gidiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)