Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan “ek zam” talebi

TÜİK yılın son enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilerin sonrasında memurların enflasyona bağlı maaş zam oranları belirlendi. Enflasyon oranına değinen Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurlar için ek zam yapılmalıdır” dedi.

EMEK-SENDİKA 03.01.2023, 13:44 04.01.2023, 09:13
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan “ek zam” talebi

Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan memura ek zam talebi geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumunun aralık dönemi enflasyon oranını yüzde 1,18, senlik enflasyon oranını ise yüzde 64,27 şeklinde açıkladığına değindi.

“Emeklilerimiz ve görevlilerimiz unutmamalıdır”

2022 yılında küresel ekonomik krizin etkisi göstermesi ile beraber kamu görevlilerini korumak adına ücret ve maaşlara toplam yüzde 87 zam getirildiğini aktaran Yalçın, “Haklı taleplere yanıt verecek şekilde biçimde ücretlere zam yapılmalıdır. Sabit gelirlinin korunması noktasında sergilenen irade oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Enflasyon oranı göz önüne alınarak asgari ücrete getirilen tarihi zammı gerekçe gösteren piyasa koşulları, kamu çalışanları için de geçerli olmaktadır. 2023 senesinin ilk haberi, 2022 senesindeki kararlı iradeyi sürdürür özellikte kamu personellerimize sağlanacak ‘ek zam' olmalıdır. Devletimizin paydaşlığı ve gücüyle, yüzde 16,47 zamma 'ek zam' sağlanmalıdır. Kamu emeklilerimiz ve görevlilerimiz unutulmayacaktır" şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)