Kurban pazarlarında tedbirler alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, belediyelerle iş birliği yapılarak kurban pazarlarında hijyen koşullarının sağlandığını ve her türlü tedbirin alındığını vurguladı.

YAŞAM 07.08.2019, 17:13 07.08.2019, 17:18
Kurban pazarlarında tedbirler alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın Keçiören ilçesindeki kurban pazarına ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli, bir nevi kurban pazarını denetlemek amacıyla geldiklerini belirtti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak tüm illerden hayvan sevkiyatına ilişkin kontrolleri yaptıklarını kaydeden Pakdemirli, "Hayvan pazarları, belediyelerle olan iş birliğimiz sayesinde son derece sağlıklı, hijyen koşullarında yürüyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hayvanları alabilirler. Biz her türlü tedbiri aldık." dedi. 

Pakdemirli, hayvanlara ilişkin bilgilere kulak küpe numarası ile 'hayvanbilgi.tarim.gov.tr' adresinden ulaşılabileceğini aktardı.

'HAYSAG' uygulamasının da kullanılabileceğini söyleyen Pakdemirli, kurban rehberinin ücretsiz dağıtıldığını da hatırlattı.

"Veteriner kontrolünde kesim yapılmalı"

Bakan Pakdemirli, mezbahalarda veteriner kontrolünde kesim yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "Hem görüntü kirliliği açısından hem de vatandaşlarımızın gereksiz yere cezai durumlara maruz kalmamaları için özellikle komisyonlar tarafından belirlenen mezbahalarda kurbanlarını kesmeyi tercih etmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nihat Çelik, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye eşlik etti. 

Yorumlar (0)