"Kolay olsa Lille'de olmazdım"

Fransız ekibi Lille'in Trabzonspor'dan transfer ettiği milli futbolcu Yusuf Yazıcı, "Lille'in en önemli transferlerinden biriyim. Bu, tabii ki baskı oluşturuyor ama kolay olsa burada olmazdım zaten." dedi.

SPOR 07.08.2019, 17:25
"Kolay olsa Lille'de olmazdım"

Fransız ekibi Lille ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Yusuf Yazıcı, yeni takımının gerçekleştirdiği antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Trabzonspor'dan ayrılmanın kendisini duygusallaştırdığını ifade eden Yusuf Yazıcı, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'dan ayrılmak kolay değildi. Çünkü Trabzonspor benim evimdi. Benim ailemdi, yuvamdı. Trabzonspor altyapısında futbola başladım ve orada A takıma yükseldim. Hayallerimin peşinden koşmak istediğim için buradayım. İnsan ister istemez duygusallaşıyor. Çünkü Trabzonspor taraftarı beni çok seviyor, ben de onları çok seviyorum. Beni ben yapan Trabzonspor Kulübü ve taraftarıdır. Tekrardan hepsine çok teşekkür ediyorum."

"Gol atmak, arkadaşlarıma gol attırmak istiyorum"

Yusuf Yazıcı, çok mutlu olduğunu ve Lille'de elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Buraya gelmemde Zeki'nin (Çelik) payı çok yüksek. Buraya transfer olma durumum ortaya çıktığında Zeki ile çok fazla konuştuk. Buraya gelmemde en büyük nedenlerden biri de Lille'in genç oyunculara verdiği önem, destek. Takımıma skor anlamında yardım etmek istiyorum. Gol atmak, arkadaşlarıma gol attırmak istiyorum. Orta saha, kanatlar ve forvetin arkasında oynayabiliyorum. Hücum anlamında her tarafta oynayabiliyorum." 

"En önemli transferlerinden biriyim"

Lille'in 16,5 milyon euro karşılığında kadrosuna dâhil ettiği Yusuf Yazıcı, üzerinde baskı olup olmadığı sorusuna "Lille'in en önemli transferlerinden biriyim. Bu, tabii ki baskı oluşturuyor ama kolay olsa burada olmazdım zaten." karşılığını verdi. 

Yusuf Yazıcı kimdir?

Yusuf Yazıcı, 29 Ocak 1997 yılında Trabzon'da doğdu. 2008 yılında futbolculuk kariyerine Trabzonspor altyapısında adım attı. Aralık 2015'te profesyonel sözleşme imzalayarak A takıma yükseldi. 22 Aralık'ta Gaziantepspor ile oynanan Türkiye Kupası F Grubu maçına ilk on birde başlayan Yazıcı, Trabzonspor formasını ilk kez bir resmî maçta giymiş oldu.

Yazıcı, Trabzonspor U16, U17, 19, 21 takımlarında forma giydi. 8 Mayıs 2016 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor maçında bordo mavi formayla ilk gollerini attı. 

7 Şubat 2016 tarihinde de Akhisar Belediyespor karşılaşmasının 77. dakikasında sakatlanan Musa Nizam'ın yerine oyuna dahil olarak, Süper Lig'deki ilk maçına çıktı.

8 Mayıs'ta 6-0 sona eren Çaykur Rizespor maçında kaydettiği 2 golle profesyonel kariyerindeki ilk gollerini atmış oldu. Ayrıca, 2015-16 sezonunda Süper Lig'de gol atan 'en genç oyuncu' oldu. 

2016 yılında 3 defa Türkiye 19 yaş altı millî takımı forması giyen Yazıcı, bir gol kaydetti. 

11 Haziran 2017 tarihinde 2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri kapsamında Kosova ile oynanan maçın 74. dakikasında Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna girdi. Böylece, ilk defa A millî takım formasını giymiş oldu.

Yorumlar (0)