İyi misin Ayda? "Susadım, ayran istiyorum"

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal'ın "İyi misin Ayda?" sorusuna "Susadım, ayran istiyorum" diyen Ayda Gezgin için hastaneye ayran ve köfte ekmek getirildi.

YAŞAM 03.11.2020, 13:57 03.11.2020, 14:12
İyi misin Ayda? "Susadım, ayran istiyorum"

İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in enkaz altından kurtarılma anını anlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, depremden hemen sonra hiç vakit kaybetmeden komşu il İzmir'in yardımına koştuklarını kaydederek, 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in enkazdan çıkarılması esnasında Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin söz konusu kurtarma bölgesinde görevde olduğunu bildirdi.

Ayda Gezgin'in sesini duyduktan sonra sese doğru yaklaştıklarını ve ilk olarak başını gördüklerini belirten Daire Başkanı Gürhan İnal, Ayda'ya ulaşıp üzerindeki enkazı çocuğa zarar gelmeyecek titizlikle aldıklarını ve Ayda'nın boncuk gözlerini gördüklerini kaydederek, "Boncuk boncuk bize baktı. Ayda'yı enkaz altından çıkarırken üzerine moloz ya da başka bir parçca düşmesin diye sol kolumla Ayda'yı siper aldım ve molozları tuttum. Toprak kaçmasın diye de sağ elimle gözlerini kapattım. hem rahatlaması hem de durumunu anlayabilmek için nasıl oduğunu sordum. İyi olduğunu söyledi ve sorduğumda adının da Ayda olduğunu söyledi. "Susadım, ayran istiyorum" deyince kendimi kötü hissettim. Ayda bilerek ya da bilmeyerek bir yaşam üçgeninde kalmış. Bir tarafından bulaşık makinesi, diğer tarafında mutfak dolabı ve üzerinde de büyük bir moloz kütlesi ona yaşam üçgeni açmış. Aydayı kurtardığımız için çok mutluyuz, çok sevinçliyiz." ifadelerini kullandı.

Ayda Gezgin'in sağlık durumu ile ilgili soruya Gürhan İnal,  "Bir taraftan gözüne gelen toprakları siliyordu bir taraftan eliyle toprakla oynuyordu. Gördüğümüz kadarıyla durumu gayet iyiydi." dedi.

Ayran ve köfte ekmek getirildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal'ın Ayda'nın ayran istediğine dair açıklamalarından hemen sonra bir firma, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan minik Ayda Gezgin için ayran ve köfte ekmek getirdi. Firma ayrıca Ayda ile aynı hastanede tedavi altında olan tüm depremzedelere ayran ve köfte ekmek ikram etti.

Yorumlar (0)