Ayda bulaşık makinesine sığınmış!

İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremden 91 saat sonra kurtarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin bulaşık makinesini yaşam üçgeni olarak kullanmış.

YAŞAM 03.11.2020, 11:08 03.11.2020, 11:38
Ayda bulaşık makinesine sığınmış!

Arama kurtarma çalışmaları sırasında İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 91. saat sonra Ayda Gezgin'e ilk ulaşan ve kurtaran arama kurtarma görevlisi Nusret Aksoy, 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in bulaşık makinesini yaşam üçgeni olarak kullandığını, ilk olarak kendisinin de bulaşık makinesini gördüğünü ve arada Ayda'nın minik elini salladığını fark ettiğini söyledi.

Kadıköy Arama Kurtarma ekibi bünyesinde görevli olan Nusret Aksoy, Ayda Gezgin hastaneye kaldırıldıktan sonra Ayda'nın yerini nasıl belirlediğini ve ona nasıl ulaştığını anlattı.

İlk olarak kısık bir çığlık sesi duyduğunu belirten arama kurtarma görevlisi Nusret Aksoy, ekipteki arkadaşlarına dönerek "Durun" diye bağırdığını, tüm ekibin de jeneratörleri ve çalışan tüm makineleri durdurduğunu, büyük bir sessizlik sağlandığını, çığlığın geldiği yere doğru ekipten birinin "Adın ne senin?" diye sorduğunu, küçük kızın "Ayda ben" dediğini, "İyi misin?" diye sorduklarında Ayda'dan "İyiyim." cevabı aldıklarını ifade etti.

Daha sonra arama kurtarma ekiplerinin aşağıya indiğini, kendisinin de sadece Ayda'nın sağ elini gördüğünü dile getiren Nusret Aksoy, "İyi isen elini salla." dediklerinde Ayda'nın elini sallayarak "İyiyim ben." dediğini söyledi.

Ayda Gezgin'in sağlık durumuna ilişkin soruya bilgisinin olmadığı ancak iyi göründüğü cevabını veren Nusret Aksoy, Ayda Gezgin'i kurtaran yaşam üçgeninde bulaşık makinesinin bulunduğunu kaydetti.

Ayda Gezgin'in babası Uğur Gezgin ise çalışmalar sırasında kızının yakınına geldi ve büyük korkuyla çalışmaları böyle takip etti:

Yorumlar (0)