Minik Ayda'nın sağlık durumu!

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ile Minik Ayda'nın akrabası Anıl Candan, Ayda Gezgin'in sağlık durumuna ilişkin bilgiler verdi.

YAŞAM 03.11.2020, 12:12 04.11.2020, 17:52
Minik Ayda'nın sağlık durumu!

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından çıkarılan Ayda Gezgin'in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Genel anlamda bakıldığında bir sıkıntı görünmediğini belirten Muhammet Güven, Ayda Gezgin'in genel durumunun iyi olduğunu ve şuuru açık olduğunu, konuşabildiğini ve hayati fonksiyonlarında bir sorun bulumadığını açıkladı.

Akrabası dua istedi

İzmir'deki 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra çıkarılan Ayda Gezgin'in yakını Anıl Candan ise Ayda'nın tomografiye girdiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, hem Ayda bebek için hem de hâlâ enkaz altında bulunan annesi için dua istedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde gazetecilerin soruların cevaplandıran Anıl Candan, Ayda'nın annesinin de Ayda'nın bulunduğu yere yakın olduğunun değerlendirildiğini ve arama çalışmalarını banyo bölümünde sürdürdüklerini söyledi. Anıl Candan, depremden 2 saat sonrasına kadar telefon ile ulaşılmaya çalıştıklarını ancak telefonların kapandığını bildirdi.

Umudunu yitirmediğini ifade eden Anıl Candan, Ayda'nın 91 saat sonra çıkmasının, umutların tükenmemesi gerektiği anlamına geldiğini kaydederek, "Daha önceki depremleri de yaşadık. Allah'ın izniyle başaracağız. Herkesten kurtarma ve sağlık ekiplerine dua etmelerini istirham ediyorum. Onlara minnettarız." ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Merkezi de daha önce bir açıklama yapmış ve İzmir'in eski hakemlerinden Uğur Gezgin'in kızı Ayda Gezgin ile karısı Fidan Gezgin'in Rıza Bey Apartmanı enkazından kurtarılması için arama kurtarma çalışması yapıldığını belirtmişti.

Ayda'nın ardından annesi Fidan Gezgin'e de ulaşılmaya çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayda'nın fotoğrafını paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Ayda Gezgin'in fotoğrafını paylaşarak, "Mucizenin adı Ayda... 91 saat sonra senin o gülen gözlerinle birlikte hepimize yeni umutlar bahşeden Allah'a şükürler olsun. Geçmiş olsun güzel yavrum..."

Emine Erdoğan'dan mesaj

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Ayda'nın kurtarılışı ile yaşadığı büyük mutluluğu ifade etti.

"91 saat sonra Ayda bebeğimizin sağ olarak kurtarılmasının büyük sevincini ve mutluluğunu yaşıyorum. Alıp vereceğin nefes çok olsun sevgili kızım. Varlığınla hepimizi ağlattın! En son ana kadar hiçbir canı bırakmayan, kimseden vazgeçmeden aralıksız çalışan tüm arama kurtarma çalışanları sağ olun, var olun!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)