Amerikalılar sandık başında! İşte ilk sonuçlar...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) az nüfuslu kasabalarında başkanlık seçimlerinin sonuçları belli olmaya başladı.

DÜNYA 03.11.2020, 14:15 03.11.2020, 14:20
Amerikalılar sandık başında! İşte ilk sonuçlar...

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayanlar, ülkenin yeni başkanını seçmek için oy kullanmaya başladı. 

New Hampshire eyaletine bağlı iki kasabada başkanlık seçimleri için oy kullanma işlemi, gece yarısı itibarıyla başladı. 

Millsfield kasabası ile Dixville Notch kasabasında yaşayan vatandaşlar, yerel saatle 24.00 itibarıyla ülkenin yeni başkanını belirlemek için oy verdi. 

Az nüfusa sahip olan köylerde oy kullanma işleminin hızlı bir şekilde tamamlandığı ve sandıkların açıldığı bildirildi. 

Dixville Notch kasabasında 5 oy verildiği ve söz konusu oyların hepsinin Joe Biden'a gittiği ifade edildi. Söz konusu kasaba, 2016 senesinde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'a oy vermişti. 

Millsfield kasabasında ise Donald Trump'ın 16 oy aldığı, Joe Biden'a ise 5 oy verildiği kaydedildi. 

Hart's Location kasabası da genel olarak başkanlık seçimlerinde erken oy kullanıyordu. Fakat söz konusu kasaba, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bu sene oy verme işleminin gündüz gerçekleştirilmesine yönelik karar aldı. 

Beyaz Dağlar'ın kıyısında bulunan kasabalarda maden işçilerinin gündüz saatlerinde yer olmaları ve oy veremedikleri, bu nedenle söz konusu kasabalarda gece yarısı itibarıyla oy verme işlemine başlanmasına karar verildiği biliniyor. Bu durumun bir seçim geleneği haline geldiği ve erken oy verme uygulamasının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) genelinde seçimlerin başladığını müjdelediği ifade ediliyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 50 eyaleti ile söz konusu ülkeye bağlı Porto Riko özerk bölgesinde bulunan 250 milyon kişi, bugün ülkenin 46'ncı başkanını seçmek için oy verecek. Böylece Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 4 senelik başkanı belli olacak. 

Yorumlar (0)