Hatay'da caddeler göle döndü: Otomobiller suya gömüldü

Hatay'ın merkez Antakya ve Defne ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Şiddetli yağışla birlikte cadde ve sokaklar göle dönerken, birçok araç yolda mahsur kaldı.

YAŞAM 26.05.2024, 09:59 26.05.2024, 13:46 Buse Önder
Hatay'da caddeler göle döndü: Otomobiller suya gömüldü

Hatay'da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kodlu uyarısının ardından aniden bastıran şiddetli sağanak yağışlar, şehirde önemli sorunlara yol açtı. Yağışlar, Cuma günü sabah saatlerinden itibaren başlayarak özellikle Antakya ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artırdı.

Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur, özellikle çevreyolu mevkiinde sürücülerin ve vatandaşların güç anlar yaşamasına neden oldu. Yollar göle dönerken birçok araç su altında kaldı ve içinde bulunanlar mahsur kaldı.

Yollar trafiğe kapandı

Kentte akşam saatlerinden sonra, şiddetini artırarak etkili oldu. Yoğun yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda ulaşımda aksamalar meydana geldi, bazı yollar ise tamamen trafiğe kapandı.

Antakya-Samandağ kara yolunun Çekmece mevkiinde sağanak nedeniyle bazı araçlar su altında kaldı. Odabaşı Mahallesi'ndeki altgeçit ise yağmur sularıyla dolarak kullanılamaz hale geldi.

70 vatandaş kurtarıldı

AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda 292 araç ve 697 personel ile gerçekleştirilen operasyonlarda, su altında kalan toplam 70 vatandaş güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Yoğun çaba sarf ediliyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, su baskınlarının yol açtığı sorunları gidermek için acil olarak çalışmalarına başladı.

Ekipler, su tahliyesi ve yol açma çalışmaları yaparak şehirde hayatın normale dönmesi için çaba sarf ediyor.

Yorumlar (0)