Kadıköy’de zincirleme kaza: Mustafa Sarıgül de oradaydı

İstanbul Kadıköy'de, bir cipin arkadan çarptığı yolcu minibüsü, gaz pedalının takılı kalması sonucu üç araca çarparak ancak durabildi. Nikaha geldiği sırada olaya şahit olan Mustafa Sarıgül, “Can kaybı yok, geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

YAŞAM 26.05.2024, 10:33 27.05.2024, 11:14 Buse Önder
Kadıköy’de zincirleme kaza: Mustafa Sarıgül de oradaydı

Dün saat 17.30 sıralarında Kadıköy'ün Zühtüpaşa Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde bulunan Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde zincirleme bir trafik kazası meydana geldi.

Bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolünü kaybeden 77 DK 077 plakalı cip, Mustafa Apayan'ın kullandığı 34 M 2116 plakalı yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle gaz pedalı takılı kalan minibüs, önündeki üç araca çarparak durabildi.

Güvenlik görevlisi yaralandı

Kaza sırasında iki sürücü ve minibüsün çarptığı araçlardan birinin vurduğu evlendirme dairesinin güvenlik görevlisi yaralandı. Olay nedeniyle cadde trafiğe kapanırken, polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Yaralanan üç kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemlerini aldıktan sonra kazaya karışan araçları yolun kenarına çekerek trafiği tek şeritten kontrollü bir şekilde sağladı.

Minibüsün pedalı takıldı

Kazaya karışan yolcu minibüsünün şoförü Mustafa Apayan, 9 yıldır bu hatta çalıştığını ve bu yolda trafiğin zaten hep çok yoğun olduğunu vurgulayarak, “Cip arkadan öyle bir vurdu ki gaz pedalım takıldı. Pedal takılı kaldığı için 2-3 araca vurdum. Araçlar olmasaydı yine durmayacaktı. Arabamdaki yolcuların burnu bile kanamadı" şeklinde konuştu.

Hafif ticari aracın sürücüsü Şahin Özyıldız ise, araçtan ineceği sırada siyah cipin minibüse çarptığını belirterek “Minibüsün de pedalı mı takılı kalmış ne olduysa, önündeki araçlara çarpıyor. Kazaya karışan araçlardan biri de güvenlik görevlisine çarparak yaralıyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa Sarıgül: ‘Can kaybı yok’

Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde bir nikaha katılan ve kazaya tanık olan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, olay yerinde yaptığı açıklamada, "Evet, bir trafik kazası yaşandı. Büyük geçmiş olsun. Zaman zaman böyle kazalar olabiliyor hayatta. Can kaybı yok. Çok büyük geçmiş olsun. Ben de nikaha gelmiştim" dedi.

Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)