Dolandırdığı firma sahibinden önce helallik sonra harçlık istedi

İstanbul’da mobilya firmasının logosunu ve ürünlerini kopyalayarak sosyal medyadan sahte satış yapan dolandırıcılar, vatandaşları 200 bin TL dolandırdı. Mağdur firma sahibi Fetullah Yıldırım, dolandırıcılarla yaptığı telefon görüşmesinde şok yaşadı. Dolandırıcı, "Sen de bu kardeşine bir harçlık gönder. Bu işi para için yapıyoruz" diyerek hayretler içinde bıraktı.

YAŞAM 29.04.2024, 12:45 Buse Önder
Dolandırdığı firma sahibinden önce helallik sonra harçlık istedi

İstanbul’da faaliyet gösteren bir mobilya firması, logosunu ve ürünlerini kopyalayan dolandırıcılar tarafından mağdur edildi. Dolandırıcılar, firmaya ait ürünleri sosyal medya üzerinden sahte hesaplar üzerinden satışa sunarak vatandaşları yaklaşık 200 bin TL değerinde dolandırdı. Ürünlerini teslim alamayan müşterilerin şikayeti üzerine durumu öğrenen firma sahibi Fetullah Yıldırım, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yıldırım, “Ticaret Bakanlığı’nın yeni kurduğu logolu karekodlu sitelerimiz mevcut. Ancak bazıları bu imkanı suistimal ederek müşterilerimizi dolandırdı. Suçlarını itiraf eden dolandırıcılar, utanmadan ‘Bu işi para için yapıyoruz’ dedi" şeklinde konuştu.

Müşterilerine uyarıda bulundu

Sosyal medya üzerinden alışveriş yapmamaları konusunda vatandaşları uyardıktan sonra Yıldırım, “Mağdur olan müşterilerimiz var. Sosyal medyada bu açığı çok güzel kullanıyorlar. Bu işi profesyonelce yapıyorlar. Yetkililerden bu durumun kontrol altına alınmasını talep ediyorum” dedi.

Yüzsüz dolandırıcıdan ’harçlık’ talebi

Dolandırıcılarla yaptığı konuşmanın ses kaydı da dikkat çekti. Suçunu itiraf eden şahsın, “Kusura bakma abi para için yaptım. Benim seninle konuşacak yüzüm yok. Hakkını helal et. Hesabı ben kapatmak isterdim ama 3 kişiyiz. Ben aradan çıksam bile onlar kabul etmez. Sen de bu kardeşine bir harçlık gönder. Bu işi para için yapıyoruz, hiç paramız yok” şeklindeki ifadeleri, dolandırıcılıkta yüzsüzlüğün boyutlarını gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)