Azmi gençlere taş çıkardı

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde öğrenim gören 81 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Yıldız, “Ben okuyorum deyince, hafif bir gülümseme oluyor. ‘Yani ne gerek var? Niye yapıyorsunuz’ diyorlar. Halbuki onun zevkini tatsalar herkes okur” dedi.

YAŞAM 26.05.2024, 10:55 27.05.2024, 11:15 Melina Ay
Azmi gençlere taş çıkardı

Eskişehir’de yaşayan 81 yaşındaki emekli ilkokul öğretmeni Ayşe Yıldız, okuma tutkusu ile gençlere örnek oluyor. 1987 yılında Burdur Eğitim Yüksekokulu’ndan mezun olan Yıldız, öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra kendini sanata yönlendirdi. Emekliliğinin ardından birçok resim yapıp sergiler açan Yıldız, son olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’ne kabul edildi ve açık öğretim sınavlarına katıldı. 81 yaşında olmasına rağmen öğrenmeye devam eden Yıldız, Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu eğitimden çok memnun olduğunu belirtti ve imkan bulursa yeni bir bölüme daha kaydolmayı düşündüğünü ifade etti.

“Boş durmayı sevmem”

Öğretmenlik yılları ve emeklilik hayatından bahseden Ayşe Yıldız, “Ben boş durmayı sevmem. 1987 yılında Burdur Eğitim Yüksekokulu’ndan mezun oldum. Emekliliğin ardından tekrar çalışmaya başladım. Emekli olduktan sonra da aktif kaldım, kısa bir süre kurs hocalığı yaptım. Ardından Halk Eğitim kurslarına katıldım. Daha sonra ressam oldum ve sanat derneği üyesi olarak sergiler açtım. Kurslar bittikten sonra kendimi bir boşlukta hissettim” diye konuştu.

“Benim için asıl önemli olan öğrenmek”

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ne sınavsız girilebildiğini öğrenince hemen kaydolduğunu belirten 81 yaşındaki Ayşe Yıldız açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“İmtihansız alındığını duyunca, üç arkadaş birlikte karar verdik ve kaydolduk. Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nü okuyorum. Çok keyifli ve hoşuma giden bir bölüm oldu. Mezun olmak tabii ki isterim ama benim için asıl önemli olan öğrenmek. Okuduğumu söylediğimde, insanlar hafifçe gülümsüyor ve ‘Ne gerek var? Neden yapıyorsunuz?’ diyorlar. Oysa bu zevki tatsalar, herkes okumak ister. Sınavlarda biraz daha saygılı davranıyorlar. 83 yaşına geleceğim, Allah nasip eder mi bilmem ama ederse devam ederim. Gençler okusun, belli bir yere gelsin. Ümidimiz gençler, çocukları ve gençleri çok seviyorum. Bol bol kitap okusunlar; boş bir çuval dik durmaz derler ya, herkes üniversite okumak zorunda değil ama kitap okuyup kendilerini geliştirsinler. Boş vakit geçirmesinler.”

Yorumlar (0)