Annesinden ayrı düştü... Biberonla besleniyor

Hakkari'ye bağlı Çukurca ilçesinde annesinden ayrı düşen ve tedavi edilmek üzere Van'a nakledilen ayı yavrusu 'Hakvan'a özenle bakılıyor.

YAŞAM 21.04.2022, 00:35
Annesinden ayrı düştü... Biberonla besleniyor

Çukurca ilçesinde geçtiğimiz hafta yurttaşlar tarafından bitkin vaziyette bulunan ayı yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar personellerine teslim edildi.

Bir süre boyunca bakıldıktan sonra bulunduğu alana bırakılan ayı yavrusu, yeniden yerleşim yerine inince ekiplerce YYÜ (Yüzüncü Yıl Üniversitesi) Yaban Hayvanlarını Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne nakledildi.

'Hakvan' ismini verdikleri ayı yavrusuna büyük bir özenle bakan merkezdeki personeller, sağlığına kavuşması adına rehabilitasyon ve bakım sürecine başladı.

Birkaç saat aralıklarla özel diyet uygulanmak suretiyle beslenen ve sıcak bir mekanda bakılan ayı yavrusu, devamlı olarak veteriner hekimlerin gözetimi altında tutuluyor, biberonla besleniyor.

"Uzun bir süre boyunca misafirimiz olacak"

Prof. Dr. Lokman Aslan, basın mensuplarına, her sene yaralı olarak getirilen çok sayıda yaban hayvanını merkezde tedavi ettiklerini dile getirdi.

Bu sene iki yetişkin ayının da yaralı vaziyette merkeze getirildiğini aktaran Aslan, şöyle konuştu:

"Çukurca ilçesinde bir ayı yavrusu bulundu ve buraya getirildi. Genel muayenesini gerçekleştirdik ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirledik. Karnını da doyurduktan sonra annesini kaybettiği yere geri bıraktık fakat annesini bulamadığı için geri getirmek mecburiyetinde kaldık. Merkezde gereksinim duyduğu habitat koşullarını oluşturduk. 'Hakvan' adını verdik. Memeli hayvanlarda rehabilitasyon aşaması bir hayli zor. İnsanlara iyice alıştıktan sonra doğaya tekrar tutunmaları zor oluyor. Bu sebeple de özel bir rehabilitasyon uyguluyoruz. Uzun bir süre boyunca misafirimiz olacak."















Yorumlar (0)