Alman istihbaratı: Yahudi düşmanlığı arttı!

Almanya'daki iç istihbarat örgütü olan BfV'nin başkanı Thomas Haldenwang, son zamanlarda ülkedeki Yahudi karşıtlığının arttığını söyledi.

DÜNYA 21.04.2022, 00:38 21.04.2022, 15:32 Hakan Öksüz
Alman istihbaratı: Yahudi düşmanlığı arttı!

Almanya'da son yıllarda Yahudi karşıtlığının arttığına dair çok sayıda rapor geliyor. Konuya ilişkin bir açıklama da ülkenin iç istihbarat örgütü olan Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV) Başkanı Thomas Haldenwang'den geldi.

"Aşırılıkçı görüşlerini topluma yaymaya çalışıyorlar"

Son zamanlarda ülke genelinde Yahudi karşıtlığının arttığına işaret eden Haldenwang, "Bu görüşlerin özellikle de Alman toplumunun saygı duyduğu isimler tarafından dillendirilmesi oldukça üzücü. Durum, endişe verici bir boyut kazanabilir. Söz konusu kişiler, aşırılıkçı görüşlerini topluma yaymaya çalışıyor." dedi.

"İsrail-Filistin çatışmaları, antisemitizmi körükledi"

Haldenwang, Yahudi karşıtı söylemlerin İsrail-Filistin çatışmalarının ardından katlanarak arttığını kaydetti. Haldenwang, "Ukrayna-Rusya savaşıyla ilişkili sebeplerin de ülkedeki Yahudi karşıtlığını körükleyebildiğini tespit ettik. Koronavirüs kısıtlamalarının yapıldığı dönemlerde de bu düşmanlık birden hortlamıştı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)