28 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgar ve çöl tozu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı beklenen bölgeler sıralandı. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte 1 Mayıs 2024 Çarşamba itibarıyla yurtta beklenen hava durumu...

YAŞAM 01.05.2024, 08:15 Hakan Öksüz
28 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgar ve çöl tozu!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun büyük kesiminde sağanak yağış bekleniyor. 28 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, yağış beklenen bölgeleri sıraladı

.

Bu bölgelerde yağış var

Batı Akdeniz'in iç bölgeleri, Marmara'nın doğusu ile kuzeyi, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Çanakkale'nin doğu kesimleri, Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Orta Akdeniz'in iç bölgeleri, Akdeniz'in doğusu, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep'te yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların su baskını ve sele neden olabileceği kaydedildi. Kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi. 

İki bölgede toz taşınımı

Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'in doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Toz taşınımından dolayı görüş mesafesi azalacak, hava kalitesi düşecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yok

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Hava sıcaklığında ciddi bir değişim beklenmiyor. Kuvvetli yağış esnasında rüzgarın yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)