Trabzon’da şampiyonluk bereketi: Turistler akın ediyor

Kısa süre önce dünya çapında ses getiren şampiyon kutlamaları ile manşetleri süsleyen Trabzonspor, hafta sonunda taraftarı önünde kupasını kaldırmaya hazırlanıyor. Kupa töreni sebebiyle Trabzon’a hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen turist sayısı tarihi seviyelere yükseldi.

SPOR 11.05.2022, 16:54
Trabzon’da şampiyonluk bereketi: Turistler akın ediyor

Trabzon’daki hareketliliği değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kente adeta şampiyonluk göçünün başladığını söyledi. Kent turizminin önemli bir ivme kazandığını dile getiren Zorluoğlu, “Şehrimizde artık şampiyonluk turizmi diye bir gerçek var. Şampiyonluk sonrası Trabzon’da yeni bir sayfa açıldı. Kent turizmi bambaşka noktalara doğru ilerliyor” şeklinde konuştu. 

“Çok önemli bir şampiyonluk elde ettik ve bunu her alanda değerlendirmek istiyoruz”

Trabzonspor taraftarının şampiyonluk kutlamalarındaki telefon şovunu tüm dünyanın izlediğini belirten Zorluoğlu, “Bu görüntüler de haliyle şehrimize yönelik merakı arttırıyor. Çok önemli bir şampiyonluk elde ettik ve bunu her alanda değerlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki sene Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek, çok büyük kulüpleri ve onların binlerce taraftarını Trabzon’da ağırlayacağız” ifadelerini kullandı. 

“Şampiyonluk kutlamalarının gerçekleştirildiği meydan, tarihi ve turistik bir anlam kazandı”

Şampiyonluk ile beraber hem yurt içi hem de yurt dışından Trabzon’a turist akını yaşandığını dile getiren Zorluoğlu, “Trabzon’a çok üst seviyede bir ilgi var. Trabzon’da şampiyonluk kutlamalarının gerçekleştirildiği bu meydan tarihi ve turistik bir anlam kazandı. Pek çok turistin burayı görmek için şehrimize geleceğine inanıyorum. Bu şampiyonluk yalnızca futbol takımımıza değil, kent turizmine de büyük katkı sağlayacak” dedi. 

“100 bini aşkın insan meydanlara indi, şampiyonluk coşkusunu yaşadı”

Şampiyonluk kutlamalarında ortaya çıkan ve ‘tekno şov’ olarak adlandırılan görüntülerin Trabzon’a yönelik ilgiyi arttırdığına dikkat çeken Zorluoğlu, “O anlar yalnızca ülkemizde değil, dünya çapında ses getirdi. O kutlamaların arkasında özverili bir çalışma yatıyor. Aylardır bu kutlamalar için mesai harcayan kişiler var. Bizler de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalıştık. Kentimiz bayraklarla doldu taştı. Muhteşem kutlamalar yaşandı. 100 bini aşkın insan meydanlara indi, şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Muhteşem bir uyum ve unutulmaz görüntüler ortaya çıktı. Tüm dünya o anlara hayran kaldı, insanlar Trabzon’a odaklandı. Bu kadar geniş kalabalığa rağmen hiçbir problemle karşılaşmadık. Silah sesleri olmadan, yalnızca şampiyonluk coşkusu yaşandı. Bu da kentimiz için çok önemliydi” ifadelerini kullandı. 

“Trabzon’a ilgi üst düzeyde”

Dünya çapında ses getiren şampiyonluk kutlamalarıyla birlikte Trabzon’a yabancı turistlerin ilgisinin arttığını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, “Dünya çapında paylaşılan şampiyonluk kutlamaları, kent turizmine çok büyük katkı sağladı. Geniş kitleler tarafından Trabzon merak edilir oldu. Kentimizin tanıtımı için çok önemli bir dönüm noktasıydı. Trabzon, geçmiş yıllarda olimpiyatlara da ev sahipliği yapmış bir şehir. O dönem de kent turizmi anlamında çok büyük verim almıştık. Şimdi de aynı durumu yaşıyoruz. Trabzon’a ilgi üst düzeyde. Bizler de çok memnunuz bu durumdan. Kent meydanı ayrıca merak edilen bir nokta haline geldi. Meydandaki şampiyonluk kutlaması dünya çapında milyarca kişi tarafından izlendi. Bu rakam her geçen artmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)