Geri sayım başladı: Rize-Artvin Havalimanı hizmete açılıyor

Türkiye'nin ilk kez deniz doldurularak yapılan Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sonra ikinci havalimanı olarak hizmete girecek Rize-Artvin Havalimanının açılışı için son test uçuşları yapılıyor.

GÜNDEM 11.05.2022, 17:19
Geri sayım başladı: Rize-Artvin Havalimanı hizmete açılıyor

İkinci olarak geçecek deniz dolgusu havalimanının 3 Nisan 2017 tarihinde inşası başlamıştı. Rize-Artvin havalimanının yapılışında 100 milyon ton taş kullanıldığı belirtildi. Bunun yanı sıra 2 milyon 800 bin metrekarelik alana deniz dolgusunun doldurulmasından sonra çay yaprağı biçimindeki girişi, çay bardağı tipindeki kulesi ve bölge mimarili terminal binalarıyla beraber tamam olan havalimanı 14 Mayıs Cumartesi tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak törenle hizmete girecek.

Uçuşlar son güne kadar devam edecek

Pist, altyapı inşaatı ve taksi yolları yapımı bitirilen Artvin-Rize Havalimanı’nda şerit saha rötuşları geniş ölçüde bitirilirken, apronların ve pistin çizgileri de belirlendi. 14 Mart günü ilk kez test uçuşlarına başlayacak olan havalimanının faaliyete girmesine günler kala uçuşları sürdürecek. DHMİ ait olan uçuş kontrol uçağı ve havalimanı seyrüsefer aygıtlarının da devreye girmesi adına Kalibrasyon uçuşu gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)