Vaka artışına dikkat çekmek için TBMM'ye tabut getirdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında yaşanan artış konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ilginç bir yönteme başvurarak Meclis'e tabut getirdi.

SİYASET 24.12.2020, 14:40
Vaka artışına dikkat çekmek için TBMM'ye tabut getirdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) tabut getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Topal, Hatay ile Vuhan şehrinin benzediğini iddia etti.

Topal, Vuhan'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı uygulanan yoğun önlemlerin Hatay'da da hayata geçirilmesini talep etti. 

Türkiye'nin diğer şehirlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının bu denli artmadığını ileri süren Topal, konuya ilişkin rakamları paylaştı.

Topal, Hatay'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 125 oranında arttığına dikkat çekti. 

"Can kayıplarında yüzde 400'lük artış var"

10 Eylül günü ile 10 Aralık günü arasında yaşanan can kayıplarına bakıldığını ve yüzde 400'lük bir artışın gerçekleştiğini belirten Topal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarını hatırlattı.

"Vaka sayılarında düşüş gerçekleşmedi"

Topal, Bakan Koca'nın açıklamalarına göre filyasyon ekipleri ile test sayısının artırıldığını ve yoğun bakım servislerinde bulunan yatak sayısının artırıldığını belirterek, buna rağmen Hatay'da tespit edilen vaka sayılarında bir düşüş gerçekleşmediğini söyledi. 

Hatay'da 11 vekilden 6'sının yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını belirten Topal, şehirde bulunan yöneticilerden bazıları, sağlık görevlileri ve birçok vatandaşın da enfekte olduğunu ifade etti.

"İnsanlar çaresizlik içerisinde"

Topal, gasilhanede insanların cenazeleri almak için beklediğine işaret ederek, yoğun bakım servisinde tedavi görmesi gereken hastaların bekleyişinin de sürdüğünü söyledi.

Hatay'da ağır hastaların arttığına dair açıklamalar yapıldığını ancak çözüm bulunmadığını belirten Topal, insanların çaresizlik içerisinde olduklarını ifade etti.

"Vatandaşların karantina talebi var"

Topal, vatandaşların karantina talebinde bulunduklarını aktararak, tarım işçileri, esnaflar, çiftçiler, serbest meslekle uğraşanlar, kirada oturanlar gibi pek çok insanın sıkıntı çektiğini belirtti.

Acilen karantina uygulanması ve insanlara maddi destek verilmesi için çağrıda bulunan Topal, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirenler için saygı duruşuna geçti.

Yorumlar (0)