Markar Esayan uğurlanıyor!

51 yaşında vefat eden gazeteci-yazar ve siyasetçi Markar Esayan, İstanbul Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'nden uğurlanıyor.

SİYASET 22.10.2020, 14:24 22.10.2020, 16:55
Markar Esayan uğurlanıyor!

51 yaşında vefat eden gazeteci-yazar ve AK Parti Milletvekili Markar Esayan için, İstanbul Kumkapı'da bulunan Meryem Ana Patriklik Kilisesi'nde dinî tören yapılıyor.

Tören için Meryem Ana Patriklik Kilisesi'ne ilk olarak Adalet Bakanı Abdühamit Gül, arkasından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. Kiliseye kısa süre sonra ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geldi.

Erdoğan, Patrik Sahak Maşalyan'la görüştü

Markar Esayan için düzenlenen törene katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan'la görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte, bir süredir kanser tedavisi gören ve tedavi sırasında hastanede yaşamıını yitiren AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan için düzenlenen cenaze törenine katılmak için Kumkapı Meryem Ana Ermeni Kilisesi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini karşılayan Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan'la birlikte 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin fermanı üzerine kurulan Türkiye Ermenileri Patrikliğine geçti.

Türkiye Ermenileri Patrikliğinde bir süre Sahak Maşalyan'la görüşen Recep Tayyip Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak eşlik etti.

Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşme sonrası Erdoğan, Markar Esayan için düzenlenen dinî törene katılmak üzere Meryem Ana Ermeni Kilisesi'ne geçti.

Törene Markar Esayan'ın ablaları Arşaluys Agopyan, Hilda Hamamcıyan, Nadya Esayan, Nergis Erdik ile kardeşi Sima Eseyan da katıldı.

Tören çan sesi ile başladı

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan ile Başrahip Tatul Anuşyan'ın önderliğindeki ruhani kurulun bulunduğu tören, Başepiskopos Aram Ateşyan tarafından yönetiliyor.

Markar Esayan'ın naaşı, törenden sonra Şişli Ermeni Mezarlığı'nda defnedilecek.

Yorumlar (0)