Markar Esayan için Meclis'e ara!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 51 yaşında vefat eden gazeteci, yazar ve siyasetçi Markar Esayan'ı son yolculuğuna uğurlamak için 1 günlüğüne çalışmalara ara verecek.

SİYASET 21.10.2020, 09:39 21.10.2020, 16:44
Markar Esayan için Meclis'e ara!

Milletvekilleri, dün çalışmaya başlamadan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan anısına 1 dakika saygı duruşunda bulundu.

Türkiye'nin yetiştirdiği önemli fikir insanlarından Markar Esayan için bugün saat 14.00’te tören düzenlenecek. Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi’nde düzenlenecek törenin ardından Markar Esayan’ın naaşı Şişli Ermeni Mezarlığı'na götürülecek ve burada dualarla toprağa verilecek.

"Onu tebessümle hazırlayacağız"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Özlem Zengin, yüreği vatan sevgiyisyel çarpan değerli fikir insanı Markar Esayan'ı anarken, çok değerli bir entelektüel olduğunu ve Markar Esayan'ı çok özleyeceklerini söyledi.

Markar Esayan'ı hep tebessümle anacaklarını belirten Özlem Zengin, her zaman esprileriyle hayata farklı bir bakış açısıyla baktığını, bir tarafıyla Anadolu insanı olmasıyla herkesin kalbinde büyük yer kapladığını, fevkalade derin ve güzel bir iz bırakıp ayrıldığını söyledi.

Markar Esayan kimdir?

4 Şubat 1969 tarihinde İstanbul'da doğan Markar Esayan, ömrünün son döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden siyasete girmiş, bu döneme kadar yazar ve gazeteci olarak Türkiye'nin beğenisini ve takdirini kazanmıştı.

Siyasi hayatı öncesi gazetecilik ve yazarlık yönü ile gurur kaynağı olan Markar Esayan, bu toprakların öz evladı olduğunu ömrü boyunca kanıtlamış, Türkiye için atan yüreği onu hep ülkesi için mücadele etmeye itmiş, yaptıklarıyla Türkiye halkının gönlünde taht kurmuştu.

Markar Esayan'ın, 15 Temmuz İşgal Girişimi'nin en çetin saatlerinde, bugün vatansever geçinen pekçok kişinin sessizliğe büründüğü saatlerde bir twit atmış ve "Ezanlar susmasın" diyerek tavrını ortaya koymuştu.

Yorumlar (0)