Markar Esayan Kumkapı'dan uğurlanacak

Yüreği Türkiye sevdası ile atan Ermeni kökenli Türk gazeteci ve yazar Markar Esayan, 22 Ekim'de son yolculuğuna uğurlanıyor.

YAŞAM 18.10.2020, 17:09
Markar Esayan Kumkapı'dan uğurlanacak

Önceki gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın naaşının perşembe günü toprağa verileceği bildirildi.

Mide kanseri hastalığı sebebiyle bir süredir tedavi altında olan ve cuma günü yaşamını yitiren Ermeni kökenli Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi Markar Esayan için 22 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14.00'te tören düzenlenecek.

Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi'nde gerçekleştirilecek törenden sonra Markar Esayan'ın cenazesinin, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

4 Şubat 1969 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Markar Esayan, ömrünün son döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden siyasete girmişti.

Siyasi hayatı öncesi gazetecilik ve yazarlık yönü ile gurur kaynağı olan Markar Esayan, bu toprakların öz evladı olduğunu ömrü boyunca kanıtlamış, Türkiye için atan yüreği onu hep ülkesi için mücadele etmeye itmiş, yaptıklarıyla Türkiye halkının gönlünde taht kurmuştu.

Markar Esayan'ın, 15 Temmuz İşgal Girişimi'nin en çetin saatlerinde, bugün vatansever geçinen pekçok kişinin sessizliğe büründüğü saatlerde bir twit atmış ve "Ezanlar susmasın" diyerek tavrını ortaya koymuştu.

Garo Paylan'ın ithamları

Markar Esayan, ülkesine ihanet etmediği için sıkça TBMM 26. dönem milletvekilleri arasında yer alan bir diğer Ermeni kökenli milletvekili Garo Paylan tarafından eleştirilmişti.

Markar Esayan için "Onu Ermeni olarak görmüyorum" hakaretinde bulunan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalarla ilgili attığı tweetlerden dolayı tepki çekmişti.

HDP'li Garo Paylan, tek bir Ermenistan sivilinin burnunun kanadığına dair belge bulunmadığı, Azerbaycan'ın işe çarşaf çarşaf fotoğraf ve görüntüler yayınlayarak sivil can kayıplarını ortaya koyduğu şu günlerde "Azerbaycan'ın da Ermenistan sivillerini katlettiğini" iddia etmişti.

Garo Paylan hakkında Twitter'da ağır bir ifade ile etiket oluşturulmuş ve büyük iftiraya bir Twitter kullanıcısının verdiği cevap üst sıralara oturmuştu.

Twitter kullanıcısının Markar Esayan ile Garo Paylan fotoğraflarına yer verdiği paylaşımda şu Azerbaycan atasözünü paylaşmıştı:

"Adam var ki; adamların nahşıdır. Adam var ki; heyvan ondan yahşıdır."

Yorumlar (0)