Eski İYİ Partili isim yeni parti kuruyor: İşte Türkiye'nin 139. partisinin ismi

Eski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu ve beraberindeki kurucular kurulu, Kutlu kuruluş dilekçesini verdi. Konuya ilişkin konuşan Halaçoğlu, “Ülkemizin içine düştüğü şu an ki belirsizlik bize yeni bir parti kurdurmaya sevk etti” dedi.

SİYASET 06.05.2024, 08:59 Şeyda Gül
Eski İYİ Partili isim yeni parti kuruyor: İşte Türkiye'nin 139. partisinin ismi

Seçimler geride kalırken Türkiye'de siyaset sahnesine bir partinin daha katılmaya hazırlandığı öğrenildi. Sürpriz hamle MHP'de 3 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan Yusuf Halaçoğlu’ndan geldi. 24 Haziran 2018 seçimlerinden sonra yaşadığı fikir anlaşmazlığı nedeniyle İYİ Parti'den de istifa eden Halaçoğlu, yeni parti kuracağını duyurdu.

Yeni parti kuruyor

Ankara'da partisinin kurucular kurulu üyeleriyle birlikte bir araya gelen Halaçoğlu, yaptığı açıklamada “Ülkemizin içine düştüğü şu an ki belirsizlik bize yeni bir parti kurdurmaya sevk etti” ifadelerini kullandı.

Partisinin ismi "Kutlu"

Partisinin adını duyuran Halaçoğlu, her şeyin ülke yararına olmasını istediklerini vurguladı. Ülkenin içine düştüğü şu an ki belirsizliğin kendisini yeni bir parti kurdurmaya sevk ettiğini dile getiren Halaçoğlu, ismini de Türkçe bir isim olsun ve anlamı da olsun istediklerini belirtti. “Onun için de 'Kutlu' olsun dedik ve 'Kutlu' oldu partimizin ismi” diyen Halaçoğlu, bu ülkenin düze çıkması için ne gerekiyorsa onu yapacak bir parti kurmaya çalıştıklarını vurguladı. Çok güzel bir ekiplerinin olduğunun bilgisini veren Halaçoğlu, “Biz ne sağcıyız ne solcuyuz biz vatanseveriz” şeklinde konuştu.

Partinin kuruluş dilekçesini verdiler

Yusuf Halaçoğlu ve arkadaşlarının bugün partinin kuruluş dilekçesini verdikleri öğrenilirken, Kutlu Partisi Türkiye'deki 139. parti olacak.

Yorumlar (0)