Vatandaşlara casusluk uyarısı! MİT ile nasıl iletişime geçilir?

MİT'ten vatandaşlara casusluk faaliyetleri konusunda uyarı geldi. Yabancı ülke istihbarat üyelerine bilinçli veya bilinçsiz yardımcı olmanın suç sayıldığı hatırlatıldı. Şüpheli durumlarda MİT ile nasıl iletişime geçilebileceği açıklandı.

GÜNDEM 04.05.2024, 20:09 04.05.2024, 20:24 Hakan Öksüz
Vatandaşlara casusluk uyarısı! MİT ile nasıl iletişime geçilir?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), vatandaşları casusluk faaliyetlerine karşı uyardı. Casusluk faaliyetlerinin herkes tarafından kabul edilen küresel bir tanımının olmadığına değinildi. İstihbarat elde etmenin çeşitli yollarının bulunduğu, casusluk faaliyetlerinin çok boyutlu hedeflerinin olduğu kaydedildi.

"Bilinçli veya bilinçsiz yardımcı olmak suç"

5237 sayılı Türk Ceza Kanununda casusluk faaliyetinin düzenlendiği aktarıldı. Buna göre yabancı ülke istihbarat üyelerine bilinçli veya bilinçsiz yardımcı olmanın suç sayıldığı hatırlatıldı.

Videoda, "Tanımadığınız kişilerin yönelttiği hassas ve irdeleyici sorulara hemen yanıt vermeyin. Önce soruyu soranın kimliğini sorgulayın." denildi.

MİT ile nasıl iletişime geçilecek?

Şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde MİT ile nasıl iletişime geçilebileceğine dair de bilgi verildi. İhbarda bulunmak isteyen vatandaşların www.mit.gov.tr sitesindeki "nasıl yardım edebilirsin" bölümünden istediği hususları paylaşabileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)