Tüm "Barış Pınarı Harekatı" paylaşımlarına inceleme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili tüm manipülatif paylaşımlara inceleme başlattı.

GÜNDEM 10.10.2019, 13:16
Tüm "Barış Pınarı Harekatı" paylaşımlarına inceleme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Barış Pınarı Harekatı” üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal barışını hedef alan her türlü yönlendirici haber ile operasyonel amaçlı sosyal medya hesaplarına ilişkin yasal işlemlere başlatıldığı açıklaması geldi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. Açıklamada, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) tarafından gerçekleştirilen “Barış Pınarı Harekatı”na ilişkin sosyal medya paylaşımlarına yönelik inceleme başlatıldığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri)’nın gerçekleştirmekte olduğu “Barış Pınarı Harekatı” üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç huzurunu, sosyal barışını, güvenliğini ve birliğini hedef alan; bu amaca hizmet eder mahiyette, her türlü yönlendirici haber, yazılı görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte kişi yada kişiler tarafından suç oluşturan eylemlere yönelik TCK'nın (Türk Ceza Kanunu), Terörle Mücadele Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca inceleme ve tespitler yapılmakta olup, yasak gereğine tevessül edilmektedir.”

Yorumlar (0)