Erdoğan'dan harekâta dil uzatanlara ağır sözler!

Tek tek ülke ismi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatını eleştiren ülkelere sert ifadelerle yüklendi.

SİYASET 10.10.2019, 13:22 10.10.2019, 15:00
Erdoğan'dan harekâta dil uzatanlara ağır sözler!

Partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu tamamen ortadan kaldırmak, hedeflenen bölgede barış ve huzuru tesis etmek" amacıyla başlatılan ve Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) destek verdiği Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren ülkelere sert tepki gösterdi.

Suudi Arabistan ve Mısır'ın ismini verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi. Yemen şu an ne durumda? On binlerce insan öldü. Ey Suudi Arabistan önce bunun hesabını ver. Siz bize laf edemezsiniz. Hele Mısır (Sisi) sen hiç konuşamazsın. Sen demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 ile gelen Mursi'nin mahkemede çırpınarak ölmesine sebep oldun. Sen böyle bir katilsin." dedi.

Avrupa Birliğine sert eleştiri

Avrupa Birliğinin Barış Pınarı Harekatı ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Avrupa Birliği kendinize gelin. Bir işgal hareketi diye nitelendirirseniz işimiz kolay: Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli bölümler şöyle:

Bu operasyonun da amacı Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine katkıda bulunmaktır.

DEAŞ'a karşı da PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye karşı da bu mücadeleyi tüm onurumuzla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.

DEAŞ'lılar Avrupa'dan geliyor

Fransa'dan DEAŞ'lılar Suriye'ye geldi, Almanya'dan geldi, Hollanda'dan geldi ve biz 5 bin 500 DEAŞ'lıyı geldikleri yerlere gönderdik.

Suriye halkı DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynirle yememiştir. 12 milyon Suriyeli evlerini terk etti. Yarısı ülkelerini terk etti.

Ülkemizde 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapıyoruz. 365 bini Zeytindalı harekatıyla evlerine döndürdük. Geriye kalanı ülkemizin 81 vilayetine dağıldı. Utanmadan "Kürtlere karşı" diyorlar. Terbiyesizlik yapmayın. Sadece Kobani'den ülkemize gelen 300 bin Kürt bizim ülkemizde misafir olarak yaşamaktadır. Bunu neden konuşmuyoruz? ABD, AB bunları görmez. Biz kime neyi anlatacağız.

HDP'ye çok sert sözler

Parlamentoda da terör örgütüne sırtını dayayan bir parti (HDP) var. Görmezler ama biz göstereceğiz.

Yaklaşık 3 milyon Suriyeliye de kendi toprakları içinde yardımlar yapıyoruz. 40 milyar dolarlık harcama ile insani duruşumuzu dünyaya ispat ettik. Dünyada hangi ülke bunu yaptı?

DEAŞ'a karşı kimse bizim kadar mücadele edemedi.

Bazı Arap ve Avrupa ülkeleri kaç Suriyeliye kucak açtı?

Rejim kontrolü altındaki yerlere de Suriyeliler dönmek istemiyor. Çünkü terör örgütleri kadar tehlikeli görüyorlar.

Barış Pınarı Harekatının amacı

Bu mücadelenin altında Güneyimizde bir terör devleti kurulmasını engellemek var. Biz buna çalışıyoruz. Buna fırsat veremeyiz. Eyvallah edemeyiz. Daha ilerisi var ama burada konuşmaya dilim varmıyor.

NATO üyesi ülkelere eleştiriler

Ülkemizi oyalama takdiğine başvurulmuştur. Para ile kullanılan bir örgütün hükmü olamaz. Tüm NATO ülkesi ülkeler. Başta Amerika! Biz Türkiye'yiz. Biz NATO üyesi ülkeyiz. Beşinci maddeyi gayet iyi biliyorlar. Bu terör örgütleri NATO üyesi Türkiye'ye saldırırken buna sessiz kalamazsınız eğer NATO üyesi iseniz. NATO'ya karşı olan sözlerini sorumluluğunu yerine getiren tek ülke Türkiye'dir. Siz Türkiye'yi bir kaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle mi? Buna eyvallah edemeyiz. Bunun da gereğini yapmaya mecburuz.

Biz Allah'a sarıldık. Biz sabrettik. Mücadele ettik. Sonuçta kendi göbeğimizi kendimizden kesmemizden başka çaremizin olmadığını gördük. Barış Pınarı sürecine böyle ulaştık. Saat 16.00 itibariyle dün TSK uçaklarımız vurmaya başladı. Topçularımız hedefleri imha etti. 22.30'da kara birliklerimiz devreye girdi. Tel Abyad ve Resualyn bölgesinde devam ediyor şu an operasyonlar.

109 terörist öldürüldü

Harekat başladığı saatten şu ana kadar 109 terörist öldürüldü. Çok yaralı var, teslim olanlar da var. Operasyonlar devam ediyor.

Terör örgütü ve yandaşları harekata gölge düşürmek için yalan haber yaymaya başladı.

Hıristiyan Suriyeli vatandaşların olduğu yeri bombaladığımız yalan haberini yaydlar. Bomba ve füzeleri atan onlar.

Askerimizin karşısına çıkacak yüreği olmayanlar sivillerimize saldırmaya başladılar. Kendi yayın organlarından çocukları gösteriyorlar. Çocuk katili sizsiniz. Kadınlara saldıranlar sizsiniz. Biz öyle milletiz ki, savunma imkanı olmayanlara, kadınlara, çocuklara asla elimiz kalkmaz. Bu bizim inancımızda haramdır.

Bu yılanların başlarını en kısa sürede ezeceğiz.

Suriyeli kardeşlerimizin ve bölgedeki Kürt kardeşlerimizin huzuru için bunu başaracağız.

Vakti saati geldiğinde orada da Türkiye'nin gücünü göstereceğiz. Gittiğimiz yerlere barış götüreceğiz.

Rabbim ordumuzu muzaffer etsin, her birini korusun. Milletimizi her türlü beladan korusun.

MHP, CHP ve İYİ Parti'ye teşekkür

MHP, İYİ Parti ve CHP başta olmak üzere harekatımıza destek veren tüm partilerimize, siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, sporcularımıza milletim adına teşekkür ediyorum.

Terör örgütünün desteği ile TBM'ye giren sözde partiye sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsiniz. Bu ahlaksızlığın edepsizliğin daniskasıdır. Siz işgalcisiniz. Bulunduğunuz yerlerde işgal kuvvetleri olarak binaları tünellerle birbirine bağlayarak zor kullanacak kadar alçaksınız.

Barış Pınarı hedef bölgesi temizlenince buraya eski ev sahipleri yerleşecek.

Suriyeliler evlerine dönecekler

Bizim planımız herkesin yeniden kendi evine dönebilmesidir.

Araplar kendi evlerine, Kürtler kendi evlerine, Türkmenler, Süryaniler kendi evlerine döneceklerdir. Biz bunun teminine çalışıyoruz. Eski demografik zenginliğine yeniden kavuşturacağız. Evi yok olanlar var. 1 milyonluk yeni yerleşim yerleri yapmayı planlıyoruz. Uluslararası paralarla yapacağız bunu.

Suriyelilere "SMO" sözü

Kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriye Milli Ordusunun da asla böyle bir niyeti yoktur.

Türkiye olarak bölge halkına en küçük taşkınlık olmayacağının garantisini veriyorum.

YPG saflarına katılmaya zorlanmış Suriyeli kardeşlerimize sesleniyorum. hemen şimdi YPD saflarını terk edip kendi evlerini köylerini namuslarını korumak için harekete geçecek herkese kucağımız açıktır.

Biz bu operasyonda kimsenin, bilhassa da sivillere zarar gelmesini kabullenemeyiz. Sadece bize saldıranları hedef alıyoruz. Hiçbir Suriyeli kardeşimiz korkmasın.

"Barış Pınarı Harekatı" ismi nereden geliyor?

Bu harekat ismi rast gele değil. Terör örgütünü bölgeden kazıyıp esas sahiplerini oraya yerleştireceğiz. Her tarafı pınarlarla doludur. Harekatın ismi o yüzden Barış Pınarı Harekatı'dır.

Münbiç'ten 90 günde çıkılacağı sözü verildi çıkılmadı. Terör örgütlerine bıraktılar. Önce bunları yerine getirmeleri lazım.

O gün gelene kadar Suriye halkının yanında yer almaya devam edeceğiz.

"DEAŞ ile en ciddi mücadeleyi Türkiye verdi"

DEAŞ'ın en çok tehdit ettiği ülkelerden biri Türkiye'dir. DEAŞ'a karşı en ciddi mücadeleyi veren ülke de Türkiye'dir. Kimsenin DEAŞ ile mücadele konusunda ülkemize söyleyecek tek sözü olamaz.

Bu gün DEAŞ tehdidi lafını ağızlarından düşürmeyenlerin bu örgüte desteklerini çok iyi biliyoruz.

Sadece ülkemiz üzerinden Suriye'ye geçmek isteyen DEAŞ'lılara engel olma konusunda nasıl yalnız kaldığımızı anlatmam bile tek başına yeterli olacaktır.

DEAŞ'la bağlantılı çoğu Türk vatandaşı olmayan 17 bin kişiyi gözaltına aldık. 5 bin 500'ü cezaevlerimizde tutuklu. 151 ülkeden 77 bine yakın şahsa Türkiye'ye giriş yasağı koyduk.

102 ülkeden 7 bin 600 kişi sınırdışı edildi. Hâlen sınırdışı edilmek üzere bekleyen kişi sayısı 850'dir.

Fırat Kalkanı Harekatında 72 şehit verilmişti

Sınır tacizleri ve şehir merkezlerimizde yapılan canlı bomba eylemleri nedeniyle harekata mecbur kalmıştık. 72 şehit verdik. Suriyeli kardeşlerimiz 688 şehit ile adeta destan yazdılar. Şimdi Suriye Milli Ordusu.

Zeytindalı Harekatı'nda 52 şehit verdik

Zeytindalı Harekatında ise 52 şehit verdik, Suriyeli kardeşlerimizin kayıpları 413 idi. Etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 4 bin 600'ün üzerinde idi.

Cezaevlerindeki DEAŞ'lılar ne olacak?

Barış Pınarı'ndan sonra bölgedeki hapishanelerinde tutulan DEAŞ'lılara ne yapacağımız soruluyor. DEAŞ'ın başımıza bela olmasını sitemediğimiz gibi dünyanın böyle bir belaya düçar olmasını istemeyiz. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız. Ya cezaevlerimize ya da ülkelerine teslim edeceğiz.

Bu güvenceyi dünyaya veriyorum.

Biz 1000 yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Sultan Alparslan kapıyı açtı, hep birlikte Anadolu'da mücadele ettik. Ama hiçbir etnik azınlığı zorlamadık. Tüm kadim halklar tüm kadim inançlar ve kültürler bölgemizde yaşamaya devam ediyor. Malazgirt... Kürt vardı, Arap vardı, Zaza'sı ve Türk'ü vardı. Dağıldı mı? Evet dağıldı. Ben Siirtliyim. Terör örgütleri oradaki Arapları Siirt'ten göç etmeye mahkum ettiler.

HDP'ye yüklendi

Eğer işgal gücü aranıyorsa siz ta kendisisiniz.

Bunca sıkıntı neden yaşanıyor? Ne zaman bölgeye dışarıdan bir el girmişse bölge bu hale gelmiş. Diyarbakır'da o siyasi partinin önünde haftalardır bekleyen o anneleri nasıl anlatacaksınız. Kandil'e kaçıranlar bunun hesabını nasıl verecek? Bir Kandil var, bir de Diyarbakır'ın içinde Kandil var. Planlamalar oradan yapılıyor.

Bize bizden başka dost yok

Tarih şunu gösteriyor. Bizim birbirimizden başka dostumuz, sırtımızı yaslayacak kimsemiz yoktur.

Suriye'de Irak'ta Filistin'de Balkanlar'da Kafkaslar'da yaşananlar bu hakikatin örneğidir. Tüm mazlumlara birlik çağrısında bulunuyoruz. One Minute, Dünya 5'ten Büyüktür, Kudüs Kırmızı Çizgimizdir diyoruz. Herkes için adalet diyoruz. Herkes için huzur diyoruz. İşte bunun için hiçbir ayrım yapmadan 4 milyon Suriyeliyi topraklarımızda barındırıyoruz. Bunun için Barış Pınarı Harekatı yaparak onları topraklarına yerleştirmek istiyoruz.

Biz sadece yaşatmak ve barış ve huzur için gideriz. Bizim kültürümüz ve inancımız bunu emrediyor. İnşallah Barış Pınarı harekatıyla şanlı tarihimize yenisini ekleyeceğiz. Allah yardımcımız olsun.

Rabbimiz müjdeliyor. Fethi lütfedeceğine inanıyorum. Mehmetçiklerimizi uğurladık. Diyanetimiz Türkiye'deki tüm camilerde bu sabah namazı Fetih Suresini okudular. Dualar edildi ve askerlerimiz uğurlandı. İnşallah fetih müyesser olur. Suriye'ye refah ve huzur gelir.

291 AK Partili vekilden 50'si Kürt

AK Parti'yi, içinde Kürtlere yer vermemekle suçluyorlar. Bana şunu söyletmeye mecbur bıraktılar. 291 AK Partili vekilden 50'si Kürt'tür.

Yorumlar (0)