Suriye'de operasyon: 18 terörist yakalandı

Suriye'nin Bab ve Cerablus bölgelerinde yapılan operasyonlara dair bilgi veren İçişleri Bakanlığı, 18 DEAŞ'lı ve PKK'lı teröristin yakalandığını bildirdi. Yakalananların arasında DEAŞ'ın sözde maliye emirinin de bulunduğu kaydedildi.

GÜNDEM 04.12.2022, 12:12 05.12.2022, 09:17 Hakan Öksüz
Suriye'de operasyon: 18 terörist yakalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör varlığını sona erdirmek için bölgedeki operasyonlarını sürdürüyor. Pençe Serisi Operasyonları ile teröristlere kaçacak sığınak bırakılmıyor. Son olarak başlatılan Pençe-Kılıç Hava Harekatı ile terör sığınakları yok ediliyor. Köşeye sıkışan terör örgütü PKK, sivil yerleşimlere saldırılar düzenliyor. Öte yandan bölgedeki DEAŞ'lı teröristler de etkisiz hale getiriliyor.

DEAŞ'ın sözde maliye emiri ele geçirildi

Operasyonlar devam ederken güvenlik güçleri de sınırı geçerek ülkeye girmeye çalışan teröristleri yakalıyor. İçişleri Bakanlığı, Suriye'nin Bab ve Cerablus bölgelerinde yürütülen operasyonlara ilişkin bir son dakika bilgisi paylaştı. Aktarılan bilgiye göre aralarında terör örgütü DEAŞ'ın sözde maliye emirinin de aralarında yer aldığı 18 terörist yakalandı.

Eylem hazırlığındaki teröristler yakalandı

3 Aralık Cumartesi günü Cerablus ile Bab bölgesinde yapılan operasyonlarda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 13 DEAŞ'lı terörist, güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Münbiç bölgesinden Cerablus'a gelerek burada eylem yapmayı amaçlayan 5 PKK'lı teröristin de yakalandığı kaydedildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda el yapımı bomba düzeneği, tüfek ve fişeğe de el konuldu.

Yorumlar (0)