Bakan Kurum'dan Malatya'daki depremzedeler için videolu paylaşım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2020'de Elazığ'da yaşanan depremde evlerini kaybeden Malatyalı afetzedeler için inşa edilen konutlarla ilgili videolu paylaşımda bulundu.

YAŞAM 04.12.2022, 12:43 Hakan Öksüz
Bakan Kurum'dan Malatya'daki depremzedeler için videolu paylaşım

24 Ocak 2020'de Elazığ'da yaşanan deprem, Türkiye'yi yasa boğdu. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan ve Doğu Anadolu'daki illerden hissedilen 6,7 büyüklüğündeki deprem, 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Depremin ardından yaraları sarmak için bölgedeki hasarlı binalar yenilenmeye başlandı. Malatya'yı da etkileyen depremde evleri yıkılan vatandaşlara yardım için konut seferberliği başlatıldı. 

"Kimse evsiz kalmadı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki depremden etkilenen vatandaşlar için başlatılan dönüşüme ilişkin sosyal medyadan açıklamada bulundu. Depremin yaralarını sararken bir taraftan da bir dönüşümün başlatıldığını vurgulayan Bakan Kurum, Malatya'da inşa edilen yeni binalarla birlikte hiçbir afetzedenin evsiz kalmadığını kaydetti.

"Yerel mimariye uygun konutların yapıldı"

Deprem nedeniyle Malatya'da yıkılan ya da hasar gören binaların yerine yenilerinin inşa edildiğini kaydeden Baka Kurum, yerel mimariye uygun konutların yapıldığını vurguladı. TOKİ tarafından yürütülen çalışmalarda iklime duyarlı güvenli konutların yapıldığının altını çizen Kurum, "Vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının giderilmesi adına çalışmalar yürütüldü. Büyük hasar alan Doğanyol ilçesi baştan inşa edildi. Okul, park ve camiler yapıldı." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)