Ordu'da gelmeyen yaz yakacak derdine düşürdü

Ordu'da hava şartlarının artış göstermemesi üzerine köylerde hayatına devam eden yerli halk sobalarda yakacakları odunlarını yeniden hazırlamaya koyuldu.

GÜNDEM 10.05.2022, 09:30 10.05.2022, 17:44
Ordu'da gelmeyen yaz yakacak derdine düşürdü

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde vatandaşlar havaların ısınmaması sebebiyle soba kullanmaya devam ediyor. Hayatlarına kış mevsimindeymiş gibi devam eden yöre halkı yeni baştan bahçelerden yakacakları odunları toplamaya başladı.

Yeniden odun hazırlıkları başladı

Kabadüz ilçesinin Gülpınar Mahallesi'nde hayatını sürdüren Umut Altınok, bu sene hava sıcaklığının yükselmediğini sürekli olarak soğuk ve kapalı bir hava yaşandığını belirtti. Bu sebeple kış mevsiminde olduğu şekilde yakacak odun hazırlığı yaptıklarını açıkladı.

Henüz birkaç gün kadar öncesinde ilçenin rakımı yüksek bölgelerine kar yağdığına vurgu yapan Umut Altınok, “Geçtiğimiz senelere göre bu yıl bahar ayı aşırı soğuk bir şekilde seyrediyor. Hele ki gece olduğunda hava daha da soğuk bir hal alıyor. Devamlı olarak soba yakmak durumundayız. Bu sebeple kış mevsiminde neler yaptıysak aynı şekilde devam ediyoruz. Bahçelerimizden sürekli olarak odun getiriyoruz” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)