Mesai saatleri yarından itibaren değişiyor!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında mesai saatleri yarından itibaren değişiyor.

GÜNDEM 01.12.2020, 13:45 02.12.2020, 17:24
Mesai saatleri yarından itibaren değişiyor!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni bir karar alındı. Söz konusu şehirde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinde değişikliğe gidildi.

Söz konusu gelişmeye ilişkin paylaşım İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Vali Yerlikaya, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının saat 10.00-12.30 ile saat 13.00-16.00 arasında mesai yapacaklarını duyurdu.

Yerlikaya, söz konusu kararın kamu hizmetlerinin aksatılmaması koşuluyla alındığını bildirdi. 

Mesai saatlerindeki değişikliğin 2 Aralık Çarşamba günü yarından itibaren geçerli olacağını duyuran Yerlikaya, tüzük ve özel kanun gibi düzenlemeler ile mesai saati değişik olan kurum ve kuruşlara ait hükümlerin saklı olduğunu ifade etti. 

Erdoğan dün açıklamıştı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından ortaya konacak zorunlu hizmetlerin dışında kalan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının saat 10.00 ile saat 16.00 arasında mesai yapacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50'den fazla çalışana sahip olan iş yerlerine de değinmişti. Erdoğan, buralarda iş yeri hekiminin gözetimi altında yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uyulup uyulmadığının kontrol edileceğini aktarmıştı. 

Koca: Ağır hasta sayısı arttı

İstanbul, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) en fazla etkilenen şehirlerden biri. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, İstanbul'da ağır hasta sayısının arttığını ve riskin sürdüğünü ifade etmişti. Bakan Koca, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı vakitlerde vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinde kalmaları için çağrıda bulunmuştu.

Yorumlar (0)