Maç sonrası baba ve kızına saldırmışlardı! Cezaları belli oldu

Galatasaray Daikin-Nilüfer Belediyespor maçı sonrasında baba ve kızına saldırdıkları iddia edilen 7 şüpheliye 12 yıl altışar ay ile 26 yıl üçer aya kadar hapis cezası talep edildi.

GÜNDEM 08.05.2024, 13:44 09.05.2024, 10:33 Buse Önder
Maç sonrası baba ve kızına saldırmışlardı! Cezaları belli oldu

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Nisan'da Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu'nda gerçekleşen maç sonrasında Galatasaray taraftarı Kemal Metinel, Uğur İris ve kızı Emine Nil İris'in dövüldüğü iddialarına ilişkin soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, baba ve kızının maç sonrasında daha önce organize olan bir taraftar grubunun saldırısına uğradığı, saldırgan grubun müştekilerin elinde bulunan ve Galatasaray Spor Kulübüne ait bayrak ve pankartların bulunduğu poşet ile çantayı almaya çalıştığı belirtildi.

‘Fikir ve eylem birliği’ iddiası

İddianamede, şüphelilerin mağdur Emine Nil İris'e saldırdığı ve tekme attığı, arbede esnasında ise müşteki Uğur İris'in basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı ifade edildi. Şüphelilerin fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri belirtildi.

26 yıla kadar hapis istemi

İddianamede adı geçen zanlılar Arda Yürükon, Hakan Burak Aynur, Muhammed Barış Özdabakoğlu, Muhammed Talha Paksoy, Muhammed Ziya Polat, Selim Kıraç Ehvan, Yakup Budak hakkında "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" suçundan ayrı ayrı 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca, şüphelilerin "birden fazla kişi tarafından birlikte yağmaya teşebbüs" suçundan da 2 yıl 6 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianame, Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde değerlendirilmek üzere gönderildi.

Ne olmuştu?

Olayın geçmişine bakıldığında, Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu'nda 5 Nisan'da gerçekleşen maç sonrasında yaşanan olayın ardından başlatılan soruşturmada, zanlıların Uğur İris'i dövdüğü ve Emine Nil İris'e tekme attığı tespit edilmişti.

Gözaltına alınan 7 şüpheliden 3'ü tutuklanmış, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, tutuklanan 3 şüpheli avukatlarının itirazı üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Yorumlar (0)