Kurtulmuş'tan soykırım davası açıklaması: "Müdahil olacağız"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MIKTA'nın, Mexico City'de yapılan toplantısında konuştu. Uluslararası Adalet Divanı'nda Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından İsrail'e yönelik başlatılan soykırım davasını hatırlatan Kurtulmuş, "Mahkeme süreçlerine Türkiye olarak müdahil olacağız." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 07.05.2024, 01:49 07.05.2024, 10:05 Hakan Öksüz
Kurtulmuş'tan soykırım davası açıklaması: "Müdahil olacağız"

Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ile Avustralya tarafından oluşturulan MIKTA'nın, Mexico City'de gerçekleştirilen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "küresel barışın geliştirilmesi" konulu bir konuşma yaptı.

"İsrail'e karşı başlatılan davanın mahkeme süreçlerine müdahil olacağız"

Gazze'deki durumun, tüm insanlığı ilgilendiren bir meseleye dönüştüğünün altını çizen Numan Kurtulmuş, "7 aydan fazla süredir Gazze'de devam eden bir katliam var. Soykırıma varan katliamlardan dolayı 35 binden fazla kişi canından oldu. Kuvözdeki bebekler, dünyanın gözü önünde öldü. Uluslararası sistem bu katliam karşısında sessiz kalsa da dünyanın her yerinden insanlar sokağa döküldü. Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı başlatılan bir adalet arayışı var. Bu soykırım davasının mahkeme süreçlerine biz de müdahil olacağız." ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)