Erdoğan'dan İsveç'teki terör eylemi nedeniyle suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, İsveç'te Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan terör örgütü PKK eylemlerinden dolayı suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

GÜNDEM 13.01.2023, 12:23 13.01.2023, 13:12
Erdoğan'dan İsveç'teki terör eylemi nedeniyle suç duyurusu

NATO üyeliği başvurusu Türkiye tarafından terör örgütüne verdiği destek için veto edilen İsveç'te PKK terör örgütünün çirkin gösterileri sürüyor.

Terör örgütüne ev sahipliği yaptığı gerekçesiyle Türkiye'nin taahhütler istediği İsveç, en son olarak ise PKK sempatizanlarının Türkiye ve Erdoğan'ı hedef aldığı çirkin bir olaya sahne oldu.

Terör örgütü PKK sempatizanları, ülkenin başkenti Stockholm'de PKK'nın paçavralarını sallayıp Türk milletine ve Türkiye'ye hakaret etti.

Meydana gelen olay Türkiye'den de büyük bir tepki aldı.

Cumhurbaşkanlığı yöneticileri ve kabine üyelerinin tepkileri sonrasında Erdoğan'dan da bir hamle geldi.

Suç duyurusunda bulunuldu

Cumhurbaşkanının avukatı Hüseyin Aydın, olaya dair suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Aydın, "İsveç'in Stokholm şehrinde terör örgütü PKK tarafından organize edildiği görülen görüntülerde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefleyen ve suç teşkil eden eylemlerden itibaren failler için soruşturma açılmasının talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör örgütüne destek görüntülerine sahne olan İsveç'teki olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)